Vulcan. Municipiul și-a achitat cotizația

Vulcan. Municipiul și-a achitat cotizația

Timp de citire: un minut

Începutul acestui an a consemnat și achitarea cotizației municipiului Vulcan către Asociația Municipiilor din România, asociație al cărei membru este localitatea de la poalele munților Vâlcan.

Pentru cine nu știe,

Asociația Municipiilor din Romania este persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, fără scop patrimonial, neguvernamentală și apolitică. Ea s-a constituit în vederea promovării și protejării intereselor comune ale autorităților administrației publice locale, pentru soluționarea și gestionarea nevoilor publice în numele și pentru interesul colectivităților locale. Mai amintesc că Vulcanul a devenit municipiu în luna decembrie a anului 2003, iar prin HCL nr. 21/2004 este afiliat Asociației Municipiilor din România.

Calitatea de

membru implică, automat, plata unei cotizații anuale. Adunarea generală a asociației a stabilit, anul trecut, cuantumul cotizației pentru 2024 la 1 leu/locuitor/an. Conform Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, art.35, alin.(6) “Obligațiile financiare rezultate din acorduri de cooperare, de înfrățire sau de aderare a unităților administrativ-teritoriale la asociații interne organizate la nivel național ori la organizații internaționale cu personalitate juridică, hotărâte de autoritățile deliberative, în condițiile legii, se suportă din bugetele locale ale acestora”.

Pe listele

de vot, s-a auzit în ședința ordinară din ianuarie, numărul de locuitori este de 25.000. În realitate, însă, populația actuală a municipiului este undeva sub 20.000 de cetățeni. De reținut că, de o vreme, există un nucleu de locuitori care contestă din ce în ce mai mult rangul de municipiu al Vulcanului și dorește ca localitatea să revină la statutul de oraș. În demersul lor, acești locuitori argumentează cum că taxele și impozitele ar fi mai mici, iar aparatul administrației publice locale nu ar mai fi atât de încărcat, cum este în prezent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii