Vulcan. Modernizarea iluminatului public – aproape de start

Vulcan. Modernizarea iluminatului public – aproape de start

Timp de citire: un minut

Amplasarea pe așa zisele fântâni arteziene de pe Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan a acelor gigantice cuburi negre și montarea de panouri fotovoltaice pe stâlpii de iluminat public s-au dovedit a fi cea mai mare cacealma de la vremea aceea.

În diferite 
publicații, la televiziune și chiar pe postul național de radio Vulcanul a fost prezentat ca fiind, pe moment, buricul României. Asta, fiindcă municipiul ar fi fost primul în care iluminatul pe timp de noapte al acestei artere de circulație s-ar fi realizat fără să se ia un singur watt de energie electrică din sistemul național, ci s-ar fi făcut numai și numai cu curentul realizat de panourile fotovoltaice. Vrăjeală. La foarte scurt timp s-a auzit că nici vorbă de așa ceva, fapt vizibil la cutiile de la baza stâlpilor în care erau amplasați acumulatorii. Acestea au început să se degradeze, unele au fost deschise și golite, totul petrecându-se fără vreo reacție a conducerii fostei administrații publice locale.

De foarte multă
vreme, chiar de pe timpul regretatului, se tot vorbește despre proiectul de modernizare a iluminatului public din Vulcan. Foarte necesar, e adevărat, din moment ce încă mai sunt cartiere în beznă și altele în care de becurile existente pe stâlpii de iluminat public i-ar fi rușine chiar și lui Edison. După ce, luni și luni la rând, primarul Cristian Merișanu a tot amintit despre licitațiile care au loc pentru desemnarea constructorului, în 20 aprilie el a venit, în sfârșit, cu o veste bună. Licitația s-a încheiat, iar câștigătorul este o asociație de firme din București. Nu vor fi contestații, a dat asigurări primarul, așa că totul este în grafic, urmând la, la începutul lunii mai, să se semneze contractul. „Eu zic că, astfel, se va schimba fața orașului”, a plusat edilul șef.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii