Vulcan / Lucrări pentru repunerea în funcţionalitate a sălii de sport

Vulcan / Lucrări pentru repunerea în funcţionalitate a sălii de sport

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

După ce SC Pregoterm SA Vulcan s-a lepădat de ea, sala de sport de pe strada Vasile Alecsandri a ajuns în stăpânirea Primăriei municipiului Vulcan.
Dar, ca să se ajungă
la asta, a trebuit abrogată o hotărâre de consiliu local din 2009, prin care administrarea sălii de sport şi a Cabanei „Căprişoara” era dată ADI „Sistem Integrat de Gestionare a Serviciului Public de Salubrizare şi a Serviciului Public de Termoficare Vulcan-Aninoasa”. Lucrare care s-a înfăptuit în şedinţa de consiliu local de la sfârşitul lunii octombrie. Odată ieşită din administrarea SC Pregoterm SA, care se plânsese de costurile mari de exploatare pe care le înghit sala şi cabana, cele două au intrat în administrarea primăriei.
Partea benefică
a acestui transfer nu a întârziat să apară. Sala de sport, bunăoară, căci la ea mă voi referi în cele ce urmează, a fost prinsă într-un proiect care vizează un considerabil adaos de modernizare în ce o priveşte. Nefuncţională, pe timp de iarnă, de câţiva ani, buni, sala de sport vulcăneană din „Cocoşvar” va avea două surse de încălzire în acest sezon hibernal. Pe de o parte, cea cu agent termic provenit din sistemul centralizat de termoficare (PT 23 e la o aruncătură de băţ), şi cealaltă asigurată de centrala termică pe gaz aflată în curs de montare. Centrală termică achitată în mare parte din dolarii pe care primăria i-a primit dintr-un program accesat de ea.
Ieri, în faţa
sălii de sport s-au oprit câteva autovehicule din care s-au descărcat materialele necesare izolării termice a clădirii. Lucrarea de izolare termică va dura, după aprecierea lui Gheorghe Ile făcută în faţa consilierilor locali, circa două săptămâni. Este o operaţiune necesară, le-a mai precizat primarul, fiindcă doar aşa Direcţia de Sănătate Publică îşi va da avizul pentru redarea în folosinţă a sălii de sport.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii