Vulcan: Lucrări începute şi pe cale să înceapă

Vulcan: Lucrări începute şi pe cale să înceapă

Timp de citire: 2 minute

Ieri, la punctul de final al şedinţei de consiliu local, primarul Gheorghe Ile a trecut, succint, în revistă lucrările care deja se derulează în Vulcan, dar şi pe cele pentru care licitaţiile aflate în desfăşurare le vor desemna pe firmele de construcţii care le vor ataca.

A menţionat,

iar lucrul acesta este, într-adevăr, de amintit, ritmul bun de lucru pe care-l ţin constructorii care execută rigola de pe strada Decebal. Adică aceea care duce la cimitirul de pe dealul Morişoara şi, mai departe, la Pasul Vâlcan. Treaba asta cu ritmul o poate vedea oricine care, în preajma Zilei Morţilor, îşi face drum la cimitir.

canalizare-decebal2Amenajarea canalizării

pluviale a ajuns deja până în dreptul gardului vechiului cimitir şi sigur că lucrarea nu se va opri aici. Va merge până sus la staţia de pornire a telegondolei, dar stratul de asfalt, cum am mai zis tot aici, în ziar, se va turna numai până la primul „S” al curbei pe care-l face drumul ceva mai sus de ramificaţia care merge la Cabana „Căprişoara”. Asta, pentru că, mai întâi, cei de la Ape vor să-şi tragă conductă de la staţia de tratare a apei în jos. Dar ce-i de făcut pe porţiunea până la „S” va fi gata anul ăsta, a asigurat Ile.

Tot de la

primar am aflat despre „trepţile de la şcoala 6”. Este vorba, v-aţi dat seama, despre vestigiile pe cale să devină arheologice ale treptele treptelor care, de pe Traian, scurtează calea înspre cartierul „Dallas”. Dar nu doar astea vor fi reparate după ce licitaţia îl va scoate la iveală pe fericitul patron al firmei care va executa lucrarea. Pusă la punct va fi şi aleea care, de la şcoala menţionată, coboară, printre blocuri, şi ajunge, cam pe unde-i blocul social G12, în Aleea Muncii. La punctul final se află şi licitaţia pentru lucrarea de pe tronsonul liceu-Coroeşti al străzii Nicolae Bălcescu, precum şi a celei care va începe, tot în toamna asta, din spatele restaurantului „Bulevard” (CAP) şi până la poştă. E vorba de bordurări, asfaltări şi de amenajare de locuri de parcare pentru autoturisme.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii