Vulcan / Liberalii au dat peste cap un proiect de hotărâre pesedist...

Vulcan / Liberalii au dat peste cap un proiect de hotărâre pesedist de importanţă minoră

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

de Gheorghe OLTEANU
Când un consilier local pleacă sau, de bună voi și nesilit de nimeni, își dă demisia din acest for legislativ, atunci respectivul este înlocuit din toate consiliile și comisiile din care a făcut parte până atunci. Regula este valabilă peste tot, nu numai la Vulcan, municipiu în care s-au produs recent asemenea schimbări.

În consiliile de administrație
de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” și Școala gimnazială nr. 6 au apărut două locuri libere, ca urmare a plecării benevole din consiliul local a domnilor Andraș Emil-Sergiu și Ștefan Florin Feszner. Nu s-a făcut gaură-n cer din cauza asta, fiindcă înlocuitori li s-au găsit imediat. În proiectul de hotărâre nr. 76/ 2020, pus în discuție la ședința de consiliu local vulcănean din luna iunie, prin care s-a modificat HCL nr.126/2019, au apărut două nume noi în locul celor ale demisionarilor amintiți mai sus. Este vorba de domnul Hisem Adrian Laurențiu și doamna Liciu Elena, ajunși în consiliu local prin plecarea benevolă a foștilor lor colegi de partid. Domnul Hisem Adrian Laurențiu urma să fie plasat, alături de domnii consilieri locali Petre Dan Petculescu și Ioan Dorel Șchiopu, în Consiliul de Administrație de la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu”, iar locul aranjat pentru doamna Elena Liciu era în Consiliul de Administrație de la Școala Gimnazială nr.6. Alături de doamna consilier local Cristina Iszak.

Toate bune și frumoase
până aici. În mod sigur că, dacă una dintre persoanele nou numite în cele două consilii nu ar fi fost contestată vehement, nu ar fi urmat cine știe ce discuții complicate pe marginea acestui proiect de hotărâre, iar votarea lui ar fi mers șnur. Primul contestatar al doamnei Elena Liciu a fost un consilier PNL. El nu a fost de acord ca, din consiliul de administrație al unei școli, să facă parte cineva care „și-a permis să amendeze copiii”. Este vorba, vă amintiți, de episodul acela, mediatizat pe Face Book și în ZVJ, în care doamna Elena Liciu, în calitate de șef de scară, i-a amenințat cu amenda pe părinții copiilor care desenează pe trotuarul din fața blocului.

Celălalt
consilier local PNL, potrivnic și el Elenei Liciu, a reiterat o idee pe care o mai avansase și într-o ședință anterioară. Aceea a omului potrivit la locul potrivit. Bănuiesc că știa el ceva din moment ce i-a cerut doamnei Elena Liciu să spună ce studii are. Doamna s-a conformat, dar, părerea unora, a fost, totuși, o întrebare răutăcioasă, fiindcă liberalul ar fi trebuit să spună numai că nu e de acord cu numirea respectivă. Interesant este, însă, ceea ce a urmat.

O doamnă consilier ALDE
l-a propus, ca reprezentat al CL Vulcan în consiliul de administrație al școlii 6, pe Elvis Stan. Colegul ei de partid. Cadru didactic și un ins mult mai potrivit, decât doamna Elena Liciu. Doamna consilier Angela Stoica a vrut să știe dacă, după toate intervențiile împotriva ei, doamna Elena Liciu își mai menține opțiunea de a fi numită în consiliul de administrație. Totodată, ea a fost curioasă să afle de la vicele Pompiliu Barbu dacă propunerea care o viza pe doamna Liciu era cunoscută și de către ceilalți pesediști din consiliul local. Apoi, numai știu cine, Dănuț Anghel, parcă, a propus ca, în locul doamnei Elena Liciu, să apară numele domnului Spiridon Simion. Numai că venerabilul profesor, președinte de ședință, a mulțumit, după care, ironic, a adăugat că se retrage, pentru a-i lăsa pe cei doi. Pe Elena Liciu și Elvis Stan.

Doamna jurist Cătălina Merișanu
a ieșit din sală și a revenit cu buletinele de vot pe care erau trecute trei nume. Al lui Hisem Adrian Laurențiu, al Elenei Liciu și al lui Elvis Stan. Acestea au fost împărțite celor optsprezece consilieri locali prezenți. Rezultatul votului secret nu a surprins pe nimeni: Hisem Adrian Laurențiu a avut 15 voturi „pentru” și trei „împotrivă”. Doamnei Elena Liciu i s-au numărat 4 voturi „pentru” și 14 „împotrivă”, în timp ce Elvis Stan s-a ales cu 14 voturi favorabile lui și numai cu patru „împotrivă”. Ca atare, în proiectul de hotărâre numele doamnei Elena Liciu a fost schimbat cu cel al profesorului Elvis Stan. Intervenție – asta v-o spun eu – mai deloc întâlnită până acum în Consiliul Local Vulcan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii