Mai e o săptămână și ceva și se face luna de când am poposit în apartamentul septuagenarei Matilda Doczi din blocul 44 de pe Bulevardul Mihai Viteazul din Vulcan. Am ajuns acolo la chemarea disperată a dumneaei.
La jumătatea lunii
octombrie se făcuseră trei săptămâni de când constructorii nu s-au mai urcat pe schelele montate pe pereții blocului aflat în lucrări de reabilitare termică. Femeia a început să se teamă, fiindcă o parte din schele sunt pe balconul ei. Toată vara i-a fost frică să lase ferestrele deschise, pentru ca nu cumva să-i intre-n casă vreun ciudat. Încercările de a afla ceva de la primărie i-au fost zadarnice. Mai îndrăzneț, domnul Emil Găvan, vecinul dumneaei, nu s-a sfiit să facă potecă până la clădirea albastră de pe bulevard.
Numai că
nici dumnealui nu a fost mai norocos. Și-a dat seama că subiectul nu-i prea preocupă pe cei de la ADPP. Când are norocul să dea cu ochii cu cineva de la acest serviciu aude aceleași cuvinte duioase. Stați liniștit, domnule Găvan, că blocul e gata la sfârșitul lui noiembrie, când e termenul programat. În rest, nimeni nu-l lămurește din ce cauză lucrările au fost lăsate în aer săptămâni la rând, punându-le la încercare nervii locatarilor.
În plus,
dumnealui este sigur că reabilitarea termică nu va fi gata la finele acestei luni, fiindcă, așa cum se vede la o aruncare de privire, ar mai fi mult de lucru. Ar fi vrut să schimbe câteva cuvinte și cu managerul public, dar n-a dat de el. Ca atare, domnul Emil Găvan s-a gândit că singura soluție pentru ieșirea din impas ar fi chemarea în fața instanței de judecată a celui/celor vinovați de actuala situației și de a cere despăgubirile care se impun. Pasul următor pe care-l va face este să găsească un avocat bun care să știe cine cu cine se va judeca și care să pregătească tot ce trebuie pentru asta.