Vulcan. La sfârșitul lunii viitoare, va începe lucrul la parc

Vulcan. La sfârșitul lunii viitoare, va începe lucrul la parc

Timp de citire: 2 minute

E ceva timp de când parcul Avram Iancu din Vulcan nu arată așa cum ar trebui. Sunt zece, dacă nu chiar mai mulți ani, de când nu i s-a mai dat atenție. În tot acest interval de timp, amenajarea lui a tot fost amânată, astfel încât s-a ajuns la situația de acum.  

În ultimul său

mandat, fostul primar a intenționat să-l reabiliteze, proiect pentru care, spunea atunci la o ședință de consiliu local, ar fi urmat să fie alocată o sumă foarte mare de bani din bugetul local. Exagerat de mare, au considerat-o unii la vremea aceea, mai ales că se vorbea chiar că proiectul ar fi unul faraonic. Numai că, ulterior, a intervenit ceea ce se știe, iar planul a fost uitat. A venit, apoi, primul an de mandat al actualului, în care prioritățile s-au schimbat, iar după aceea anii de pandemie cu problemele știute.

Chestiunea reamenajării

parcului Avram Iancu a fost repusă în discuție la începutul anului trecut. Numai că, între timp, în colțul nord-vestic al parcului a început, în februarie 2023, construcția clădirii care, acum, este în curs de finalizare. Așa că, după cum spunea Cristian Merișanu la una din ședințele consiliului local, lucrările de reparații vor începe imediat după ce se va termina ce mai e de făcut la noul centru. Și, din câte mi-a fost dat să aud, momentul acesta este undeva spre sfârșitul lunii martie.

Ulterior,

primarul mi-a confirmat acest lucru. Se va face tot ce trebuie, pentru ca parcul să poată fi o atracție pentru locuitorii Vulcanului. Vor fi refăcute aleile și vor fi montate bănci noi. De lemn, precizez, fiindcă, la sesizările cetățenilor, s-a observat că cele din piatră existente în parcul de la Școala Gimnazială Teodora Lucaciu, nu prea sunt agreate. Iluminatul va fi asigurat de corpuri adecvate montate pe stâlpișori estetici. Vor fi, desigur, și spații florale, locuri de joacă pentru copii, o fântână arteziană și o cișmea cu apă potabilă.

Un consilier local

a vrut să afle ce se va întâmpla cu scena din parc. Povestea cu aceasta este mai lungă. Deși ea a figurat dintotdeauna în actele de proprietate ale Clubului IMAX, fostul primar a făcut în așa fel, încât ea să apară ca fiind a administrației publice locale. A fost și un proces pe tema asta, iar acum este clar ca lumina zilei. Scena îi aparține administratorului clubului. Acesta, a precizat Cristian Merișanu, o va repara și va amenaja, lângă ea, o terasă. Cei care vor lua loc la terasă, la un suc sau la o bere, vor putea privi cu tihnă la evoluțiile artistice prezentate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii