Vulcan / La fel de îndrăgostiţi ca acum şase decenii

Vulcan / La fel de îndrăgostiţi ca acum şase decenii

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Doi vârstnici vulcăneni, soţ şi soţie, au avut parte, în noaptea de revelion, de o surpriză la care nu s-ar fi aşteptat în ruptul capului.
Domnul Grigore Cazimir
are 80 de ani, iar consoarta sa Elena a împlinit 76. Sunt împreună de şaizeci de ani şi poate că amănuntul acesta ar fi rămas ştiut doar de dumnealor şi apropiaţii lor, dacă nu ar fi avut parte de surpriza aceasta. Ţinută în mare taină şi făcută cunoscută la puţin timp după miezul nopţii, la petrecerea de revelion de la Restaurantul „Dincă” din Vulcan, de către primarul Gheorghe Ile.
Desigur,
la început, de formă, să zic aşa, Ile a întrebat, retoric, dacă, în sală, se află vreo pereche care a convieţuit şaptezeci de ani. Apoi, fiindcă nu se anunţa nimeni, a coborât, treptat, ştacheta până a ajuns la şaizeci. Moment în care soţii Grigore şi Elena Cazimir au păşit înaintea lui, pentru a fi reconfirmaţi simbolic, cum a zis Ile, după şase decenii, din nou soţ şi soţie. Toţi cei din sală s-au ridicat în picioare şi, împreună cu formaţia „Color” a lui Fane Abrădoai, le-au cântat „Mulţi ani trăiască!”. A fost momentul în care o doamnă din personalul localului a venit cu un tort pe care l-a înmânat celor doi.
Interesant este 
ce am aflat ulterior, când am discutat cu domnul Grigore şi doamna Elena. Cei doi sunt bârlădeni şi s-au cunoscut în 1956, culmea, în noaptea de revelion a acelui an. După trei ani au plecat în Valea Jiului, iar domnul Grigore s-a angajat la mina Vulcan. A pornit de jos, de la lopată, şi a parcurs toată ierarhia profesională minerească până să fi ajuns şef de brigadă. A ieşit la pensie în 1985, iar acum trăieşte – împreună cu cea care i-a fost alături şi la bine, şi la greu – bucuriile pe care i le oferă cei şapte nepoţi şi doi strănepoţi.
Locuieşte în acelaşi bloc 
de peste drum de fabrica de confecţii în care s-a mutat în 1962, când acesta a fost dat în folosinţă. Bloc aflat la câteva zeci de metri de termicul în care subsemnatul stă cam tot de atunci. Nu le-am mai pus clasica întrebare cu secretul care i-a ţinut legaţi atâta amar de vreme. Îmi dădusem seama dinainte care este acesta. Pe tot parcursul ceremonialului, să-i zic aşa, domnul Grigore şi doamna Elena s-au ţinut cu mâinile, unul pe altul, ca doi tineri îndrăgostiţi.
Gheorghe OLTEANU
La fel de îndrăgostiţi ca acum şase decenii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii