Vulcan. Investiții cu folos pentru tânăra stațiune turistică de interes local și...

Vulcan. Investiții cu folos pentru tânăra stațiune turistică de interes local și pentru locuitorii ei

Timp de citire: 3 minute

Două proiecte de hotărâre cu impact direct pentru cetățenii din Vulcan și turiștii care vin să viziteze localitatea au fost aprobate în ședința extraordinară din dimineața zilei de luni, 18 martie.  Este vorba de aprobarea primei faze, respectiv a planurilor urbanistice zonale, a două investiții private care vor da impuls activității economice și turistice din municipiu, componente pentru care primăria pune la dispoziție tot sprijinul pe care-l poate oferi. 

Și deloc de

trecut cu vederea, investițiile vor duce la crearea a noi locuri de muncă. Prima solicitare de obținere a planului urbanistic zonal a fost făcută, în baza Certificatului de urbanism nr. 66/29.08.2023 și a Avizului de oportunitate nr. 2/ 20.02.2024, de către  S.C. Stone Pastry srl, prin Nicolae Petroi.

Documentația a fost elaborată de SC Arhistudio srl Petroșani, în scopul determinării condițiilor de amplasare a unei „Construcții laborator/ patiserie, împrejmuire, amenajare, acces, inclusiv iluminat și supraveghere video”, pe strada Decebal FN, și pentru rezolvarea circulației carosabile și pietonale, stabilirea regimului de aliniere și de înălțime și circulația juridică a terenurilor și echiparea cu utilități edilitare.

Studiul efectuat

de „Arhistudio” precizează că zona luată în studiu este, pe o parte, una destinată locuirii, iar pe altă parte este prielnică amenajării de servicii de interes public. Terenul are o suprafață de 700 mp, fiind întabulat în CF nr.63448 Vulcan, nr. cad.63448. Conform legii, a fost întocmit raportul de informare nr.51907/04.03.2024, iar după trecerea intervalului de zece zile, în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a fost elaborat și Avizul arhitectului șef nr.1/13.03.2024. După care Planul Urbanistic Zonal nr.23/2023 privind „Construirea laborator/patiserie, împrejmuire, amenajare acces, inclusiv iluminat și supraveghere video” a ajuns în dezbaterea consiliului local, fiind aprobat în ședința extraordinară din 18 martie. Sc Patry srl Vulcan are deja doisprezece angajați și, odată cu ridicarea noului laborator de patiserie, numărul acestora va crește cu alți șase. Societatea are două puncte de lucru în Vulcan și unul în Petroșani, iar crezul patronului este că ”trebuie să faci în viață ceea ce îți dorești”.

O investiție

care le va veni mănușă celor care o promovează, dat fiind că se va realiza într-un municipiu declarat stațiune turistică de interes local, a fost lansată de SC Topservice &Euroglasses ALX srl. Aceasta a depus la administrația publică documentația pentru determinarea condițiilor de amplasare a unei ”Stațiuni turistice D+P+2E și 8 bungalouri”, pe strada Zăvoiului FN, rezolvarea circulației carosabile și pietonale, stabilirea regimului de aliniere și de înălțime, circulația juridică a terenurilor și echiparea cu utilități edilitare.

Zona luată

în studiu este una predominant rezidențială, aflată în Coroiești și ocupată sporadic de locuințe în gospodării individuale, iar terenul are o suprafață de 7.723 mp, întabulat în CF nr.62853 Vulcan, nr. cad. 62853. Și în acest caz au fost urmați pașii legali, s-a făcut consultarea publicului, iar după trecerea perioadei de timp necesare, în 13 martie a fost eliberat avizul arhitectului șef și, în 18 martie consiliul local a aprobat proiectul de hotărâre privind planul urbanistic zonal. De reținut remarca doamnei viceprimar Malvine Socaci făcută după aprobarea proiectului de hotărâre. „Ar fi bine dacă ar fi cât mai multe inițiative de acest gen”, a spus dumneaei. Și, pe bună dreptate, fiindcă, în acest fel, pe harta municipiului Vulcan va apărea un nou punct turistic care va fi căutat neapărat de cei care vin în tânăra stațiune turistică de interes local Vulcan și care, în mod sigur, va crea locuri noi de muncă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii