Vulcan. Întrebări și răspunsuri în legislativul local

Vulcan. Întrebări și răspunsuri în legislativul local

Timp de citire: 2 minute

Prezent și la ultima ședință ordinară de consiliu local, cea din 25 mai, fostul consilier local Florin Govor, în prezent președinte al filialei din Vulcan a unui partid politic, pune, de fiecare dată, după ce i se permite să ia cuvântul, din ce în ce mai multe întrebări referitoare la problemele pe care el le sesizează în municipiu.

Treaba asta

cu pusul întrebărilor nu este o noutate și, de foarte multe ori, nici nu constituie ceva care să pună în dificultate administrația publică locală. Conform legii, oricare cetățean poate să participe la ședințele forumului legislativ local și, în caz că are nedumeriri, poate să și le exprime, pentru a-i fi lămurite. Așa a fost și la sfârșitul lunii trecute. Florin Govor s-a interesat de deșeurile de pe strada General Dăscălescu, despre soarta suporților de beton de la fosta rețea de termoficare, despre extinderea rețelei de apă potabilă pe strada Jiu-Paroșeni, despre reparațiile necesare la trecerea CFR de le strada Teodora Lucaciu, despre asistenții personali ai persoanelor cu handicap și despre fosta hală a IPSRUEEMP din Colonia de Jos.

Răspunsurile la

întrebările care-l chinuiau le-a primit chiar de la primar. La prima i s-a explicat că deșeurile de aici nu pot fi încă luate, fiindcă nu s-a găsit loc în care să fie depozitate. S-au căutat soluții, i s-a mai zis, dar nu s-au găsit încă. Este posibil ca problema să se rezolve după apariția insulelor ecologice. Structurile de beton de pe Nicolae Titulescu vor dispărea de acolo, fiindcă, de la liceu până la biserica din centrul vechi, va fi amenajat un loc de promenadă. Problema alimentării cu apă potabilă a străzii Jiu-Paroșeni a constituit, deja, subiectul unui proiect de hotărâre aprobat la o ședință anterioară, iar repararea pasajului CFR ține de Regionala CRF Timișoara, căreia i se amintește constant despre obligația pe care o are.

Considerați

ca fiind angajați ai primăriei, angajarea asistenților personali se face în funcție de banii pe care-i are administrația publică locală. Beleaua din Colonia de Jos numită fosta hală a IPSRUUEM nu va dispărea curând de acolo unde e. Ea mai conține circa 1000 de tone de deșeuri, în special peturi din plastic, după ce circa trei sute de tone au fost făcute scrum de incendiile binevenite care au cuprins hala. „Deșeurile sunt ale Pregoterm, s-a spălat pe mâini Cristian Merișanu, iar soarta lor este stabilită de Adunarea Creditorilor acestei societăți aflate în faliment”. Cu toate acestea primăria a fost amendată, fiindcă, în două zile, nu a anunțat Garda de Mediu cu privire la situația ei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii