Vulcan / Încă o promisiune

Vulcan / Încă o promisiune

Timp de citire: 2 minute

Sala de sport din Vulcan va fi repusă în circuit, a dat asigurări primarul Gheorghe Ile în şedinţa de consiliu local de luna trecută. Nu mai va ploua în interior şi, ce-i mai important, în sezonul rece încăperea va fi încălzită.

Şi, fiindcă acesta-i punctul

pe care vreau să-l dezvolt, trebuie spus că sala va beneficia de două surse de produs căldură. Una este centrala termică recent montată. Cealaltă este reţeaua termică centralizată prin care agentul termic ajunge în caloriferele din sală de la punctul termic nr.23, aflat în apropiere. Făcând precizarea asta, am ajuns la miezul chestiunii.

De la PT 23 se dă căldură

tuturor blocurilor încă racordate din cartierul Cocoşvar. Mai corect zis se dădea până acum doi-trei ani, fiindcă, iarna trecută, canci căldură. Un tronson din conducta de pe strada Traian prin care urcă agentul termic spre punctul numit a ajuns sită, iar soluţia luată a fost aceea de a scoate din circuit bucata asta de tronson. În consecinţă, PT 23 a rămas în aer.

Promisiuni au existat

că se va rezolva într-o lună, două, cel mult trei. Ba, mai mult, un cetăţean de pe strada Parâng a mers cu plângerea până la prefectura hunedoreană. Acolo un tip l-a aburit cum că se va interesa. Vrăjeli. Atunci, domnul Michi a făcut rost de numărul de telefon al directorului Termocentralei Paroşeni. L-a sunat, mi-a spus dumnealui, iar mai marele uzinei i-ar fi zis că se poate schimba conducta doar dacă şi primăria îşi achită datoriile faţă de termocentrală. Datoriile nu sunt, de fapt, ale Primăriei Vulcan. Asta trebuie neapărat precizat. Sunt ale secţiei de termoficare, iar ele s-au adunat din cauza celor care au rămas cu restanbţa mari la plata căldurii. Asta a făcut, de fapt, ca, în momentul de faţă,  SC Termoficare Vulcan SA să fie în faliment.

Partea frumoasă a poveştii

am auzit-o în şedinţa de consiliu din 30 septembrie. Primarul Gheorghe Ile a dat asigurări că, până la jumătatea acestei luni, octombrie, aşadar, bucata de conductă harcea-parcea va fi înlocuită. S-a ajuns la o înţelegere cu uzina, a explicat dumnealui, iar echipa din secţia termoficare a acesteia vor pune conductă nouă în locul celei deteriorate. În consecinţă, a spus foarte sigur pe el Gheorghe Ile, toate apartamentele din Cocoşvar racordate la sistemul centralizat de termoficare vor avea căldură în această iarnă.

Deocamdată,

pe teren, adică pe porţiunea de stradă pe marginea căreia este pozată conducta, nu se vede nicio mişcare. Din câte am auzit, introducerea celei noi nu ar lua mult timp, datorită metodei ingenioase la care se va apela. Suntem în 6 octombrie, iar până-n 15 mai este. Alaltăieri, când, întâmplător, l-am întâlnit pe domnul Michi şi i-am dat vestea asta, dumnealui mai că nu i-a venit să creadă. Şi cam are dreptate. Până nu i se încălzesc caloriferele nu are de ce să se bucure. Iar eu îi cam dau dreptate. Pentru că nici eu nu prea am înţeles cum se va face asta cu o societatea falimentară. Dar dacă aşa este promisiunea…

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii