Vulcan. În apropierea podului de fier

Vulcan. În apropierea podului de fier

Timp de citire: un minut

Proiecte de hotărâre privind înființarea centrelor de colectare prin aport voluntar s-au aflat în discuția tuturor consiliilor locale din localitățile Văii Jiului, iar, apoi, după aprobarea lor, s-a trecut la următoarele faze pentru realizarea acestor centre.

Cea în care

s-a ajuns în municipiul Vulcan este faza în care au fost supuse dezbaterii aleșilor locali studiul de fezabilitate cu indicatorii economici și devizul general. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate în ședința ordinară din decembrie 2023 și, ca atare, s-a dat verde trecerii la următoarele etape necesare materializării investiției. “Înființarea unui centru de colectare prin aport voluntar – se spune în referatul de aprobare – va permite realizarea unui sistem de colectare a deșeurilor în municipiul Vulcan care nu pot fi colectate “door to door”, respectiv deșeuri reciclabile și biodeșeuri care nu pot fi colectate în pubele individuale și fluxurile speciale de deșeuri”.

Valoarea totală,

necesară realizării centrului, inclusiv TVA, se ridică la 4.554.296, 91 de lei. Din suma aceasta 2.556.581,91 de lei (inclusiv TVA) sunt pentru C+M. Trebuie menționat că investiția se face pe bani europeni. Cu ocazia prezentării investiției și a banilor alocați materializării ei, primarul Cristian Merișanu a făcut cunoscut și locul ales pentru funcționarea centrului. Acesta se află în zona podului de fier din Paroșeni, pod pe care trecea, cândva, linia ferată care ducea la mină.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii