Vulcan. Îmi vine să cred că, de acum încolo, va fi privit...

Vulcan. Îmi vine să cred că, de acum încolo, va fi privit cu simpatie

Timp de citire: 2 minute

Nea Marin Lazăr e prietenul meu mai în vârstă de pe strada Fantânelor din Vulcan, strada a patra, cum e ştiută în Cocoşvar.

Omul a fost foarte mândru
când, la nedeie, primarul Gheorghe Ile i-a dat diploma de fidelitate pe care au mai primit-o alţi câţiva vulcăneni de leatul lui care au reuşit să ajungă la o jumătate de secol de convieţuire cu consoarta. Asta este, de fapt, şi explicaţia pentru care, atunci, preţ de o săptămână nea Marin a umblat nedespărţit de diploma asta pe care a şi înrămat-o. Asta e o parte a poveştii.

A doua este că,
de când la vârful PSD-ului, al cărui membru cu carnet cu număr mic e şi el, pare-se că nea Marin a ajuns pe cai mari. Amănunt pe care nu cred că-l ştie oricine. De pământ nea Marin e teleormănean, aşa că vă las să faceţi singuri linkul. Cu ceva vreme în urmă, tot aşa, la o discuţie contradictorie, el a scos telefonul şi, întinzându-i-l ăluia cu care se contrazicea pe teme politice, i-a zis că i-l dă pe Liviu Dragnea, ca să-l lămurească. Mai e nevoie să vă spun că celuilalt nu i-a mai trebuit nimic şi că a lăsat-o aşa cum a zis nea Marin?

Ultima parte a poveştii
e că, deşi bazat la centru, după cum se pare, şi cu state vechi de activitate în social-democraţie, prietenul meu mai în vârstă găseşte cu greu înţelegere la administraţia locală vulcăneană dominată de PSD. Altfel nu-mi explic cum, deşi a cerut de câteva ori ca, pe strada lui, să fie montate două-trei bănci, până acum a fost onorat doar cu promisiuni. Inclusiv viceprimarul l-a alimentat cu câteva. Acum, când s-a ajuns ca Dragnea să-l cheme la raport pe Ponta şi după aspectele mai puţin cunoscute pe care le-am dezvălui, îmi vine să cred că, din clădirea albastră a Primăriei muncipiului Vulcan, prietenul meu Marin Lazăr va fi privit cu alţi ochi. Ba chiar cu simpatie…
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii