Vulcan / Hotărâre dată la întors de prefectură

Vulcan / Hotărâre dată la întors de prefectură

Timp de citire: un minut

Nu o dată s-a întâmplat, și nu numai în mandatul actual, ca un proiect de hotărâre dezbătut și aprobat într-o ședință să fie pus din nou în discuție la o alta următoare. Faptul te duce la concluzia că ar trebui să existe mai multă atenție la inițierea proiectelor, pentru ca, ulterior, acestea să nu fie date înapoi la verificarea făcută de juriștii Instituției Prefectului – Județul Hunedoara.

“Proiectul de hotărâre

nr. 29 (suplimentar la ordinea de zi – n.a.) privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Serviciului Public de Salubrizare-Vulcan” a fost dezbătut, votat și a primit votul “pentru” al consilierilor locali în ședința din 23 februarie 2023. Serviciul, aflat în subordinea directă a consiliului local, funcționează cu un număr de 65 de posturi, personal contractual, numărul nefiind condiționat de posturile stabilite și comunicate de Prefectură. Serviciul Public de Salubrizare – Vulcan are un post de șef serviciu, opt posturi de inspector de specialitate, două posturi de șef de formație muncitori, trei posturi de șofer, treizeci și trei de posturi de muncitor necalificat și optsprezece posturi de muncitor calificat. În ședință s-a amintit și de închirierea unor mașini de măturat despre care consilierul Ștefan Feszner și-a exprimat speranța că vor fi unele performante.

Proiectul de hotărâre

privind aprobarea organigramei și a statului de funcții ale Serviciului Public de Salubrizare-Vulcan a fost repus în discuție, cu un alt număr, 44, în ședința de îndată din 9 martie. Motivația primarului Cristian Merișanu a fost cam firavă. “A fost și data trecută, a spus el. Trebuie aprobate doar posturile, nu și salariile!”. Interesant ținând seama că, în proiectul dat la întors, nu era prezentat cuantumul niciunui salariu. A existat, totuși, o modificare în  structura serviciului. Aceea a transformării unui post de mecanic auto în post de șofer și a apariției unui tâmplar și a unui vopsitor în cadrul a două posturi de muncitor calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii