Vulcan. Gropi şi noroi la greu pe Căprioarei

Vulcan. Gropi şi noroi la greu pe Căprioarei

Timp de citire: un minut

Strada Căprioara din Vulcan este cea care, mergând spre Lupeni, face la stânga din DN66A imediat ce treci podul de peste pârâul Căprișoara. Căprioara, Căprișoara, mă rog, așa li s-a zis.

Strada este cea
care a fost bătută, ani la rând, de autospecialele de salubrizare în drumul lor spre și înapoi de la groapa de gunoi a orașului. Puțini sunt, însă, bănuiesc, cei care știu cum a ajuns să fie asfaltată. După ce celorlalte localități li s-a interzis să mai folosească locurile de depozitate a deșeurilor menajere pe care acestea le aveau, tot gunoiul din Valea Jiului era adus la Vulcan. Ba, mai mult, veneau autospeciale și din județele învecinate. Ca să-i accepte propunerea, CJH i-a vânturat primarului de la vremea aceea varianta asfaltării. Astfel s-a ajuns ca locuitorii de aici să aibă pe strada lor ceva la care înaintașii lor nici nu visau.

Căprioara este,
însă, și numele străzii pe care își au adresa blocurile sociale de la Dincă, complexul Edy Union Ballroom, atelierul service-auto Pedy și clădirea în care funcționează depozitul de materiale al Subfilialei de Crucea Roșie Vulcan. Acest tronson al străzii este, însă, de toată praștia. Gropile încep încă de la despărțirea de asfaltul DN66A și, împreună cu noroiul aferent, fac deliciul celor care se încumetă să se deplaseze pe aici cu autoturismul sau pe jos.

Nu am auzit
să se vorbească despre asfaltare în zona aceasta. Mai mult ca sigur că varianta aceasta nici c-a fost luată în calcul. Ceva s-ar putea face, totuși, pentru societățile comerciale de aici care, prin impozitele și taxele pe care le plătesc, contribuie la consolidarea bugetului local, ca să mă exprim adecvat, dar și pentru locatarii “socialelor”. Pentru început, simt nevoia să-mi dau cu părerea, conținutul de piatră al câtorva autovehicule grele ar fi bine primit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii