Vulcan / „Glasuri de Copii” este sprijinit și de administrația publică locală

Vulcan / „Glasuri de Copii” este sprijinit și de administrația publică locală

Timp de citire: un minut

Este cu adevărat mișcător modul în care persoanele fizice din Valea Jiului s-au mobilizat, pentru a-i susține financiar pe copiii din Asociația „Glasuri de Argint” în demersul lor de a participa, în intervalul 17-20 aprilie, la Festival Mondiale di Creativita nella Scuola – The World Festival of Creativity în Schools de la San Remo-Italia.

Iată că,

de curând, le-a venit și rândul administrațiilor publice locale să procedeze în mod similar. Prin adresa nr.17371/05.03.2024, Asociația „Glasuri de Copii” a solicitat Primăriei Vulcan un sprijin financiar necesar deplasării, cazării și mesei copiilor pe perioada desfășurării festivalului. Grupul vocal „Glasuri de Argint” activează în cadrul Clubului Copiilor Valea Jiului și este compus din copii cu vârsta de până la 18 ani care provin din toate mediile sociale. Grupul coordonat de Ileana Berchi s-a calificat la finala festivalului cu cântecul „Fără Război” a compozitorului Costel Șerban. Deoarece cheltuielile de participare sunt peste posibilitățile materiale ale părinților – cazare, masă, transport (șofer), achiziționare costume de scenă -, acestea ridicându-se la suma de aproximativ 85.000 de lei, a fost cerut și sprijinul administrației publice locale din Vulcan.

Pentru a se realiza

acest lucru a fost necesară, pentru ca totul să fie legal, încheierea Acordului de Parteneriat nr.451/04.03.2024. Astfel a putut fi alocată suma de 10.000 de lei  pe care Consiliul Local Vulcan o va disloca de la „Servicii Culturale”, art.20.19 care prevede „Contribuții ale administrației publice locale la realizarea în comun a unei acțiuni de interes public, în baza unei convenții sau contract de asociere, și reprezintă o parte din cheltuielile legate de achiziționarea serviciului de transport pentru deplasarea elevilor”. Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate în ședința ordină a consiliului local din ziua de 28 martie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii