Vulcan / Gata cu sărbătorile, gata şi cu coloratele

Vulcan / Gata cu sărbătorile, gata şi cu coloratele

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Ieri, trebuie să recunosc, m-am simţit flatat în sinea mea când am aflat că, în urma celor scrise acum câteva zile, toate corpurile de iluminat de pe strada Buciumani din cartierul Crividia al Vulcanului funcţionează pe timp de noapte.
Mi-a zis asta
unul dintre electricienii primăriei vulcănene, al cărui rol este să se ridice la cer în nacela purtată în spate de autospeciala cu care băieţii îşi fac treaba. „Nu două flotări, ci trei a trebuit să execut”, mi-a reproşat amuzat tipul, făcând apropo la procedura prin care sistemul hidraulic duce nacela ba în sus, ba în jos. „Trebuia să fi depus cerere şi le schimbam mai repede becurile”, a mai adăugat omul. Aluzie la faptul că, atunci, subsemnatul nu ar mai fi trebuit să scrie despre becurile arse acolo.
S-o lăsăm mai uşor
cu o astfel de procedură. Scrii cererea, o depui la primărie, cineva, o comisie, să zicem, o analizează şi dă rezoluţia. De la insul respectiv cererea, aprobată sau nu, merge, în cel mai bun caz, la executant. Adică la băieţii care pun becuri. Asta dacă nu cumva cererea mai zace o săptămână, două sau trei printr-un sertar. Birocraţie curată. Nu ar fi mai bine, cum le-am zis chiar eu flăcăilor, dacă te duci, schimbi becul şi-i rogi pe câţiva locuitori de pe strada în cauză să-ţi semneze, într-un caiet cu regim special, că s-au schimbat nu mai ştiu câte becuri sau că s-a executat nu mai ştiu ce fel de lucrare?
Acum să spun ceva
despre ce se vede în fotografiile alăturate. În Vulcan a început opera­ţiunea de demontare a iluminatului de sărbători. Primul care a fost dezbrăcat de podoabele colorate a fost bradul din părculeţul din faţa blocului 1M. Acestora le vor urma ghirlandele de beculeţe de pe bulevard şi de pe clădirea primăriei. Toate bune şi frumoase, numai că nu am înţeles de ce lucrarea se face pe un ger de crapă pietrele, cum a fost ieri, bunăoară. Nu de alta, dar se putea vedea cu ochiul liber cum cablurile, îngheţate, nu se prea puteau aduna colac. Plus că, din când în când, mai trosneau. Dar ce să faci când ordinul trebuie executat?
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii