Vulcan / Gata cu prezenta prin telefon la ședințe

Vulcan / Gata cu prezenta prin telefon la ședințe

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Două fotografii ale Consiliului Local Vulcan făcute la câteva luni distanță una de alta. Prima este din 30 iulie 2021, când, cu o excepție sau două, în sală erau prezenți mai toți membrii  la ședința ordinară din luna aceea, iar a doua datează de la ședința lunară din 21 aprilie 2022. Acum, înainte de Paște.

 

În aceasta

se vede că prezența este mult mai subțire, lucru sesizabil îndeosebi în partea stângă. Și cam a așa a fost preț de câteva luni bune, fiindcă ședințele din iulie și august anul trecut fiind cam ultimele în care aleșii locali s-au putut bucura că sunt toți la un loc. În perioada de pandemie, a fost posibilă și prezența online, numai că, îndeosebi pentru doi dintre ei, acest mod de a fi părtaș la discuțiile și votarea proiectelor de hotărâre a devenit o regulă. Iar meteahna asta a continuat și după ce interdicțiile legate de pandemia de Covid-19 au fost ridicate.

 

Chestiunea a fost

rezolvată în ședința ordinară de la sfârșitul lunii aprilie când s-a actualizat Regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local al municipiului Vulcan, aprobat prin HCL nr.37/2021. S-a avut în vedere modificarea articolului 27 care se referă la modul de desfășurare a ședințelor consiliului local. Exclusiv cu participarea fizică a consilierilor locali sau exclusiv în sistem online prin utilizarea oricăror mijloace electronice, comunicate în documentul de convocare.

 

Toți aleșii prezenți

au fost pentru prima variantă, cea cu participarea fizică a consilierilor locali. Îl felicit din nou pe consilierul local Adrian Hisem care a atras atenția că, de la articolul 27, nu a fost omisă prevederea care spunea că se consideră prezent și consilierul local care apelează la orice mijloc electronic. Ca urmare a intervenției sale s-a remediat și acest aspect. De acum încolo absența de la lucrările consiliului local trebuie să aibă motivații temeinice, așa cum sunt ele prevăzute în regulament. Asta, fiindcă, la două absențe nemotivate, cel care le-a comis este sancționat, iar la trei poate zbura liniștit din consiliul local. Și trebuie spus că în Consiliul Local Vulcan există câțiva care au îndrăgit telefonul și participările online la ședințe mai mult decât e cazul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii