Vulcan. Flori pentru cei plecați dintre noi

Vulcan. Flori pentru cei plecați dintre noi

Timp de citire: un minut

Este Sărbătoarea Tuturor Sfinților, în calendarul romano-catolic, sau Ziua Morților, cum este mai bine cunoscută ziua de 1 noiembrie și de către ortodocși. Orașele s-au umplut de flori care, începând de la orele dimineții, sunt așezate la căpătâiul celor plecați în veșnicie.

Și în Vulcan

ai de unde alege, fiindcă oferta este generoasă. Găsești flori și mai ieftine, și mai scumpe, în funcție de bugetul fiecăruia. Mai ales că, pe lângă ele, mai trebuie să iei lumânări sau candele, dulciuri, prăjiturele și, eventual, ceva băutură de dat pomană în cimitir. Sunt persoane care vor să evite aglomerația, așa că se duc la cimitir cu o zi înainte sau cu una după prima din noiembrie.

Cimitirul de la

Morișoara este curat, a dat asigurări primarul în ședința ordinară de consiliu local din octombrie. De fapt, am relatat eu însumi, tânărul căruia i-a fost încredințată administrarea perimetrului cu locurile de veci s-a apucat de treaba cu o lună și ceva înainte. A cosit buruiana mare, după care i-au venit în ajutor echipe de la salubrizarea publică și personal cu venitul minim garantat, dar și aparținătorii celor duși dintre noi care au făcut lună mormintele. Preoții și-au definitivat programul cu intervalul orar al slujbelor pe care le vor face la fața locului, iar sărăcimea și-a pregătit plasele și sacii pe care-i va umple cu de-ale gurii. În rest, numai de bine și Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei adormiți!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii