Vulcan. Experiențele extreme ale unei temerare

Vulcan. Experiențele extreme ale unei temerare

Timp de citire: un minut

O cheamă Oana Alexandra Mara, are 29 de ani, a absolvit cu nota zece  Academia de Studii Economice din București și, așa cum o descriu cei care o cunosc, este o temerară care a dorit dintotdeauna să-și depășească limitele.

Prima experiență

extremă  a avut-o în 2011, atunci când a zburat cu parapanta, împreună cu Toma Coconea. A decolat de pe stadionul din Vulcan și, după o tură de zbor, a aterizat în același loc. Înainte de a se ridica de la pământ și-a sunat mama și i-a zis să se uite pe fereastră. Femeii mai că i-a stat inima-n loc când și-a văzut fata făcându-i cu mâna din aparatul de zbor al lui Tomiță. Acesta a fost începutul. A urmat, apoi, săritura cu parașuta de la 4.000 de metri, la Clinceni, iar ceva mai târziu cea cu coarda de etajul 150 al hotelului The Strat din Las Vegas. Amețitor, nu-i așa?

Acum,

Oana-Alexandra lucrează în Bahrain și situația financiară îi permite să-și realizeze tot ceea ce-și propune. Pe data de 1 mai a plecat din Katmandu (Nepal) spre baza celui mai înalt munte din lume, Everest. Cu multă ambiție, curaj și disciplină, a parcurs pe jos un traseu prin munți 65 de km, a dormit în frig, a stat la aclimatizare în Namche Bazar. În 8 mai a ajuns la Everest Base Camp, aflată la cota 5364 m, loc în care aerul este extrem de rarefiat, având numai 65 la sută oxigen.

S-a întors

cu bine, iar acum plănuiește, așa cum ea însăși s-a exprimat, „să vâneze Aurora Boreală”. Asta se va petrece undeva în septembrie-octombrie. Firește că Oana-Alexandra nu se va opri aici. Următoarele experiențe extreme pe care are de gând să le încerce le voi afla chiar de la ea, în vara asta, când, împreună cu soțul, va veni, la Vulcan, în vizită la părinți.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii