Vulcan / Este nevoie de ceva mai mult talent polițienesc

Vulcan / Este nevoie de ceva mai mult talent polițienesc

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

S-a făcut. De la mijlocul lunii decembrie, polițiștii locali din Vulcan s-au mutat în „Ciupercă”. Noul lor cuib, aflat la intersecția străzii Preparației cu Bulevardul Mihai Viteazul, a fost în așa fel amenajat în interior, încât să corespundă pe deplin sarcinilor de serviciu pe care ei le au.

 

Acum, la poarta

de la primărie a rămas o doamnă căreia îi cam va lua un pic de timp, până să-i cunoască pe toți ai casei. Și, mai ales, pe consilierii locali atunci când, grăbiți, aceștia dau să urce scările spre sala de ședințe. Nu cred că oamenii în uniformă ai primăriei duc dorul fostului sediu. Locul în care sunt acum e la fix pentru ceea ce au de făcut și, în plus, localii șefi se simt mai bine departe de șeful cel mare și mai aproape de subalterni. Și invers. În sensul că dau mai des ochi unii cu alții. Forma circulară a imobilului le oferă o vedere de ansamblu a tot ce-i afară. Dinăuntru se vede tot ce mișcă în jurul lor, geamurile fumurii ferindu-i de eventualele priviri curioase din exterior.

 

Pe stânga,

cum intri în ciupercă, se află biroul șefilor. Pe dreapta este încăperea rack-ului ce conține comanda instalației camerelor de supraveghere. Imediat după ea dai de panoul imens pe care apar imaginile surprinse în timp real de camerele de supraveghere amplasate, deocamdată, în șaisprezece puncte ale municipiului. Am zis deocamdată, fiindcă, dacă, luna trecută, au fost montate camere numai în câteva puncte ale bulevardului și în zona pieței agroalimentare, acțiunea va continua, fiind vizate, îndeosebi, zonele considerate „fierbinți”. Numai că, din nefericire, așa cum s-a observat în ultima vreme, mai tot municipiul a devenit fierbinte din cauza numărului crescut al infracțiunilor comise.

 

În decembrie, bunăoară,

au fost semnalate două cazuri care, pur și simplu, i-au oripilat pe vulcăneni. Primul a fost cel al unui bărbat căruia, în apropierea Ciupercii (polițiștii locali nu se mutaseră încă acolo) i-a fost sustras portofelul. În încercarea de a și-l recupera de la cel care i-l șterpelise, omul s-a dezechilibrat și a dat cu capul de trotuar. Lovitura a fost gravă și, ulterior, i-a cauzat decesul. Victima celei de-a doua agresiuni a fost un bărbat care a fost snopit în bătaie chiar în scara de bloc în care locuiește nepotul său, ofițer superior de poliție, la care el intenționa să ajungă. Puțin mai târziu s-a auzit că moartea i s-ar fi datorat unui infarct, dar nu-i exclus ca acesta să aibă legătură cu agresiunea la care bietul om a fost supus. Tot luna trecută locatarii unor apartamente situate la parter au trecut prin situații de neînchipuit. Cu două zile înainte de anul nou am auzit că agresorii unchiului ofițerului de poliție au ajuns la zdup, iar alții doi sunt pe punctul de a porni spre aceeași destinație.

 

O doamnă profesoară

din G4  mi-a povestit cum, în seara zilei de 6 decembrie, câțiva bărbați au forțat cu ranga ușa apartamentului în care locuiește, împreună cu mama sa. Nu în miez de noapte, ci seara. Și nu o dată, ci de două ori. Închipuiți-vă spaima  și groaza trăite de cele două femei! Ceva similar s-a petrecut și în centrul vechi al Vulcanului. Și exemplele ar putea continua cu cel al bărbatului tâlhărit pe strada Preparației.

 

Și, fiindcă am amintit

de (fosta) preparație, e strigător la cer cum aceasta a devenit un adevărat rai al hoților de fier vechi și nou. Indivizi dotați cu scule performante fură ziua-n amiaza mare. Am ajuns și pe postul național de radio prin difuzarea știrii că, solicitați să intervină când a fost spartă o încăpere din preparație, polițiștii au deschis dosar penal pentru furtul unui radiator electric. Asta în timp ce de la fosta instalație de preparare a cărbunelui a dispărut și poarta de la intrare! De aceea nu-i de mirare că unii vorbesc de o așa zisă înțelegere dintre hoți și polițiști.

 

Adevărul e că,

în Vulcan, se petrec prea multe infracțiuni care nu-i pun deloc într-o lumină favorabilă pe cei plătiți din bani publici, pentru ca așa ceva să fie prevenit, pentru a nu mai avea loc. Pare-se că însuși primarul ar fi tras un semnal de alarmă, în vederea intensificării muncii de prevenire desfășurată de poliție. Nu ne mai rămâne decât speranța că, în acest an, se va auzi din ce în ce mai puțin despre astfel de întâmplări, dar, ca să fie așa, este imperios necesar ca activitatea poliției naționale și a celei locale să se desfășoare cu ceva mai mult talent.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii