Vulcan. După intervenția ZVJ

Vulcan. După intervenția ZVJ

Timp de citire: 2 minute

La începutul săptămânii trecute, în ediția de marți, 6 februarie a ZVJ, relatam situația existentă, de câteva luni, la scara a treia a blocului 36 de pe strada Traian din Vulcan. Articolul din ziar în care, încă din titlu, se solicita o intervenție urgentă a avut efectul scontat. În momentul de față, trei sferturi din problemă și-au găsit rezolvarea.

Înainte

de a spune ce și cum s-a soluționat, aș vrea să fac un rezumat pentru cei care nu au citit ce s-a scris acum o săptămână. Scara a treia a blocului 36 de pe Traian – ca și alte câteva din localitate, am aflat ulterior – a rămas racordată la vechea rețea de canalizare, deși cea nouă este foarte aproape de bloc. Ca să-l acopere pe proiectant, constructorii au „băgat”-o de la ei cum că subsolul blocului e cu un metru și jumătate mai jos, așa că el nu poate fi racordat la canalizarea nouă. Nu ar fi fost nicio problemă dacă apa de canal s-ar fi scurs tot pe rețeaua veche. Treaba e alta.

Cu două luni

și ceva în urmă unui deștept din blocul vecin 35 i s-ar fi pus pata că rețeaua de canalizare veche trece prin grădinița pe care el a amenajat-o în fața scării. Omul ar fi adus un excavator care a săpat și a înfundat rețeaua de canalizare. O doamnă de la parterul blocului 36 a observat toată tărășenia și, scandalizată, a întrebat de ce se face asta? E ordin de la primărie, zice femeia că i s-ar fi răspuns. La primărie, pauză. Primarul nu știa de așa ceva, darămite să fi dat ordinul acesta tâmpit. Apoi, după ce a apărut și materialul din ziar, dumnealui chiar că a luat problema în mod foarte serios.

Mai întâi,

a trimis pe cineva, ca să studieze situația de pe teren. După care, joi, 8 februarie, i-a solicitat pe lucrătorii de la secția apă-canal din municipiu. Meseriașii au văzut cum stă treaba și s-au pus pe săpat. Au montat o conductă care să dea în căminul noii rețele de canalizare, dar pe care nu au racordat-o la scurgerea de la subsol, considerând că operațiunea cade în sarcina locatarilor scării. Este adevărat, dar, ținând seama că, atunci când s-a executat lucrarea la celelalte scări, constructorii au făcut totul cap-coadă, ar fi putut să-i lase pe locatarii de pe scara a treia cu inima împăcată.

Ca atare,

aceștia trebuie să caute o firmă autorizată, care să facă racordul la subsol. După care, alți bani, altă distracție, doamna de la parter care a sesizat întreaga tărășenie va trebui să caute pe cineva care să curețe din nou subsolul. Nu s-a auzit, însă, nimic despre persoana din blocul vecin care ar fi generat necazul îndurat de cei din scara a treia a blocului 36. Cum e posibil, pur și simplu, cu de la tine putere să aduci un utilaj care să facă surpare pe rețeaua veche de canalizare și să le creezi neplăceri locatarilor din blocul vecin? Asta e o întrebare la care nu a răspuns nimeni și la care îmi vine să cred că nici nu se va răspunde cândva.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii