Vulcan. Drumul național va fi așa cum era prevăzut

Vulcan. Drumul național va fi așa cum era prevăzut

Timp de citire: 2 minute

A fost de așteptat ceva, dar nicidecum până la paștele cailor, așa cum proroceau unii. S-a motivat din timp de ce nu s-a putut ca lucrările de asfaltare a porțiunii din DN66A din Vulcan, cuprinsă între Dincă și Coroiești, să înceapă la data programată, dar unii, crăpând de bucurie, au transformat asta într-un eșec total.

Iată, însă,

că, lăsându-i pe aceștia cu buzele umflate, a venit și momentul mult așteptat. Cu puțin înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, au apărut utilajele care s-au apucat de frezat tronsonul de drum menționat. Muncitorii de la o firmă din Tg. Jiu au început din Coroiești și, în câteva zile, au terminat prima operațiune. Urmează, poate chiar în această săptămână, să fie așternut primul strat de asfalt. După care îi va veni rândul celui de-al doilea.

De precizat,

neapărat, că operațiunea de asfaltare a acestui tronson de drum național este prinsă în proiectul Green Line. Între timp, au apărut noutăți pe care vi le-am adus, deja, la cunoștință. Printr-o hotărâre de consiliu local, administrația publică locală din Vulcan a încheiat un parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, prin care aceasta din urmă a luat pe spezele sale cheltuielile legate de asfaltarea tronsoanelor de drum național de intrarea în Vulcan dinspre Iscroni și de la Dincă până la limita cu municipiul Lupeni. Este un fapt demn de luat în seamă, fiindcă lucrările ar fi costat enorm și nu ar fi putut să fie suportate din bugetul local.

Operațiunea de

frezare a ieșit ca la carte. Vechiul strat de asfalt a fost ras până la pavajul din piatră cubică existent în urmă cu zeci și zeci de ani. Îl țin minte foarte bine, pentru că de abia undeva spre anii șaptezeci a fost acoperit cu asfalt. Mă gândesc că, dacă nu se punea stratul de asfalt, piatra cubică ar fi fost funcțională și astăzi, așa de bine a fost montată de meșterii care au lucrat-o. Cine a fost în Cetatea de la Alba Iulia a văzut, sunt sigur, cum drumul de piatră cubică, vechi de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria,  este în perfectă stare și în momentul de față (vezi foto). Sau, dacă nu puteți să mergeți în Cetatea Marii Uniri, dați o fugă pe strada Nicolae Bălcescu. E cea care, din strada Teodora Lucaciu, duce înspre gară Vulcan. E tot din piatră cubică și, dacă ar fi curățată de vegetația care a invadat-o, strada ar arăta ca atunci când a fost inaugurată.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii