Vulcan. Dotare super modernă pentru spital

Vulcan. Dotare super modernă pentru spital

Timp de citire: un minut

O hotărâre care, în mod precis, va atrage atenția multora a fost aprobată, de curând, de Consiliul Local Vulcan. Se referă la „darea în folosință gratuită Spitalului municipal Vulcan a bunurilor proprietatea privată – echipamente medicale achiziționate prin proiectul Modernizarea ambulatoriului din municipiul Vulcan-Cod SMIS 125823”.

Bunurile la

care se face referire sunt date în folosință gratuită pentru o perioadă de cinci ani, dar există posibilitatea prelungirii acestui termen. Echipamentele medicale au fost achiziționate, deoarece, „pentru bolile mai puțin grele – așa cum precizează referatul de specialitate -,  pot fi aplicate tratamente în ambulatoriu fără a mai fi necesară internarea pacienților”. Ca urmare, se specifică în documentul menționat, „se vor reduce costurile de spitalizare, respectiv cazare, hrana și tratament spitalicesc. Mai mult, pacienții nu vor mai face zilnic naveta la unitățile sanitare din Petroșani, Lupeni, Deva, Timișoara”.

Lista bunurilor

date în folosință gratuită spitalului municipal Vulcan cuprinde Lopera (model Opera T), aparat Roentgen pentru radioscopii și radiografii, refractometru , computer tomograf oftalmologic, ecograf aplicații pediatrice, biomicroscop+aplanotometru, ecograf aplicații medicină internă și accesorii, ecograf aplicații obstetrică-ginecologie (transductor ,videoprinter și traductor) și ecograf aplicații pediatrice (transductor. videoprinter). Conform contractului, proprietarul are obligația nu să tulbure folosința gratuită a bunurilor, în condițiile în care titularul respectă scopul pentru care au fost achiziționate bunurile. Proprietarul mai are obligația de a verifica modul în care sunt respectate condițiile de folosință și să solicite încetarea folosinței gratuite și restituirea bunului, atunci când interesul public legitim o impune.

Proiectul de

hotărâre a fost aprobat în unanimitate de către cei 17 consilieri locali prezenți la ordinara din ianuarie.  Este vorba, a menționat  Cristian Merișanu, după discuțiile avute cu medicii, de aparate super moderne și de ultimă generație pe care nu le au nici măcar unele clinici medicale mari. Spiridon Simion s-a interesat dacă „medicii au hârtie la mână”, ca să le mânuiască. Răspunsul primarului cum că ele au fost comandate la sugestia și cerințele medicilor din ambulatoriu l-a liniștit pe veteranul de vârstă al consilierilor locali din Vulcan.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii