Vulcan / Documente amăgitoare care hrănesc „himera împărţirii la 20”

Vulcan / Documente amăgitoare care hrănesc „himera împărţirii la 20”

Timp de citire: 2 minute

Deşi, în pagina întâi a ediţiei de miercuri, s-a dezvăluit, negru pe alb, modul în care pensionarii mineri au luat ţeapă marca PSD, există, încă, asociaţii şi persoane care cred în mitul recalculării pensiilor. Pe câţiva pensionari vulcăneni, membri ai „Asociaţiei Seniorilor 2016 Valea Jiului” i-am găsit, miercuri, în construcţia de lemn de la capătul dinspre bulevard al străzii Preparaţiei. În „Ciuperca lui Ile” ca să înţeleagă toată lumea.

Se încheiase
prima dintre cele două şedinţe lunare pe care asociaţia le ţine în Vulcan, iar domnul preşedinte Simion Spiridon tocmai îşi strângea hârtiile. Întâlnirea a avut un final fericit. Nu că s-ar fi anunţat de acum mult aşteptata, dar cu tot mai îndepărtata, recalcularea pe grupe a pensiilor minerilor care au ieşit definitiv din abataje înainte de 2011, ci fiindcă un bărbat a ţinut să-şi serbeze, împreună cu prietenii, ziua de naştere. „Împărţirea la 20”, aşa cum s-a procedat la minerii care s-au pensionat după anul amintit, rămâne pe mai departe un ideal de la care şi-au luat adio nu numai pensionarii care au părăsit definitiv acest pământ, ci şi unii care şi-au dat seama că pe senatorii şi deputaţii PSD hunedoreni care i-au fermecat cu promisiuni deşarte i-a interesat mai mult recalcularea pensiilor pe care le încasează ei. Cele speciale, cum ar veni.

Nu mai ştiu câţi
dintre cei care încă vin la şedinţe mai cred în ultimele minciuni debitate de vorbitoarea de limbi străine Olguţa Vasilescu la întâlnirea pe care a avut-o cu delegaţia pensionarilor şi cu primarii din Valea Jiului. Recalcularea care ar fi trebuit să se încheie până în ultima lună a anului trecut a rămas un vis frumos. Am fost sincer şi i-am mărturisit asta chiar şi domnului Simion Spiridon, atunci când dumnealui a scos la iveală documente purtând antetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Nu ştiu cât de mult mai cred domnia sa şi membrii asociaţiei în ceea ce scrie în ele. Unii care şi-au dat deja seama de vrăjeală le consideră un fel de drog dulceag pe care mai marii zilei îl oferă, din când în când, pensionarilor încă creduli. Cu scopul de a-i linişti şi de a-i prosti în continuare. Asta în timp ce, rând pe rând, numele unora dintre cei care au tot aşteptat „împărţirea la 20” apar, încadrate, în chenar negru şi gros, pe exteriorul unuia dintre pereţii de sticlă ai aceleiaşi ciuperci din lemn.

de Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii