Vulcan. Deviz general cu rezervă de implementare

Vulcan. Deviz general cu rezervă de implementare

Timp de citire: un minut

Un obiectiv de investiții din Vulcan la care lucrările merg foarte bine este centrul de resurse comunitare pentru persoane din comunități dezavantajate. Este clădirea care se construiește în Parcul Avram Iancu despre care am relatat constant în ZVJ.

În ședința ordinară

din octombrie  a existat un proiect de hotărâre care a vizat acest obiectiv de investiții pe care primarul Cristian Merișanu l-a menționat ca fiind centru pentru tineret. Proiectul, acum deja aprobat, a vizat aprobarea devizului actualizat al acestei investiții numite, în primă fază, „Centru social pentru copii – Centru de activități extrașcolare pentru elevi. Bibliotecă și spații”. Inițial, acest centru ar fi urmat să apară la școala 7, „școala neterminată”, de pe strada Parâng. Rezultatul unei expertize tehnice făcute clădirii a dus la retragerea primei cereri de finanțare. După care, factorii implicați, împreună cu ADR Vest, au scris o nouă cerere de finanțare  care a fost aprobată prin contractul 7778/08.06.2023, amplasamentul investiției fiind localizat pe strada Nicolae Titulescu, zona parcului Avram Iancu.

Valoarea actualizată

a devizului general este de 7.662.573,37 de lei, inclusiv TVA, care se defalcă în 6.569.991, 40 de lei (cu TVA) cheltuieli eligibile și 1.092.481,97 de lei , inclusiv TVA, cheltuieli neeligibile. În raportul de specialitate se mai precizează că ”devizul general conține și valoarea rezervei de implementare, rezerva totală de implementare fiind 1.265.898,34 lei cu TVA, împărțită în 1.153.281,41 lei cu TVA cheltuieli eligibile și 112.616,93 lei cu TVA cheltuieli neeligibile. Această rezervă se utilizează doar pentru plata ajustărilor conform OUG 64/2022. Având în vedere că nu avem ajustări și dacă nu vor exista până la finalizarea investiției, conform OUG 64/2022 valoarea investiției se va diminua cu valoarea rezervei implementate, adică cu suma totală de 1.265.898,34 lei cu TVA”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii