Vulcan. Despre seriozitatea în construcții

Vulcan. Despre seriozitatea în construcții

Timp de citire: 2 minute

Modul în care s-a început și se lucrează la ridicarea clădirii de pe strada Jiului din Vulcan este un exemplu despre cum un constructor serios se raportează la lucrările  construcției civile de care s-a apucat și pe care s-a angajat s-o ducă la capăt la termenul programat. 

În cazul de față

afirmația nu este deloc gratuită, ci se bazează pe un fapt de care și-au dat seama locatarii blocurilor învecinate, dar și cei care merg des pe strada aceasta. Este un lucru bun, o reușită, de altfel, și pentru administrația publică locală care, nu greșesc deloc, a avut un mare noroc că licitația pentru executarea investiției în a fost câștigată de o firmă de construcții serioasă. Din punctul de vedere al administratorului societății de construcții Nik Art Serv Cons srl este ceva firesc. Așa procedează la toate lucrările de investiții contractate și tot așa a privit-o și pe aceasta, a cărei valoare totală de execuție  este de 6.247.825,03 de lei din care partea cea mai mare – 5.145.874,49 de lei – vine de la Uniunea Europeană.

ZVJ poate

dovedi cu imagini că se muncește foarte serios la centrul de resurse pentru persoane din comunități dezavantajate de pe strada Jiului. În calculatorul principal al redacției cotidianului există un folder care conține fotografii făcute în luna februarie, când au început săpăturile la fundație, și din lunile următoare, în care s-a executat, pas cu pas, zidăria. Acestora li se alătură, acum, cele făcute marți după amiază, când am avut o lumină prielnică, numai bună pentru fotografiat.

În acestea

din urmă i-am surprins pe constructori lucrând și la exterior, și la interior. Pereții exteriori sunt acoperiți cu vată bazaltică. Acoperișul a fost izolat și, odată cu asta, s-a pus la punct și rețeaua de captare a apelor pluviale. Și, așa cum se vede, la toate camere au fost montate ferestre termopan. La interior mai este puțin de dat cu glet, după care pereții vor fi zugrăviți cu lavabilă. Sunt montate și instalațiile sanitare, electrice și caloriferele. Este gata și încăperea destinată centralei termice. Per ansamblu, lucrările sunt aproape să se încheie. Iar asta se petrece în condițiile în care termenul de finalizare programat este ultima lună a acestui an.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii