Vulcan. Demisie din motive personale

Vulcan. Demisie din motive personale

Timp de citire: 2 minute

Consiliul Local Vulcan a rămas, din nou, fără un membru, asta după ce un consilier local USR și-a înaintat demisia din această funcție. Constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local al doamnei Daniela Pătrașcu s-a făcut în ședința extraordinară din ziua de joi, 22 februarie.

Dumneaei și-a

înaintat demisia  din funcția de consilier local al Uniunii Salvați România la data de 14 februarie 2024, aceasta fiind înregistrată sub nr.14685. Mandatul său de consilier local a fost validat în urma alegerilor desfășurate la data de 27 septembrie 2020 prin Hotărârea nr.4992/CC/2020 emisă de Judecătoria Petroșani. Nu au fost făcute cunoscute motivele demisiei, dar, ca întotdeauna în astfel de cazuri, acestea sunt de ordin personal.

Demisia doamnei

Daniela Pătrașcu intervine la un an și ceva de la plecarea din consiliul local, tot din motive personale, a domnilor Liviu Tătaru, fost președinte al filialei USR Vulcan, și a lui Dan Constantin Marinescu, al cărui traseu politic a fost, apoi, către organizația PNL Vulcan. Partid în care activase înainte ca soarta să-l ducă la Uniunea Salvați România. O altă demisie din funcția de consilier local, tot de la USR, a fost, la începutul anului, cea a domnului Adrian Siriteanu, numai că plecarea sa a fost cauzată de „lucrăturile” fostei conduceri a USR Vulcan, în strânsă colaborare cu unii membri ai biroului politic județean.

Din câte

se vehiculează, doamna Daniela Pătrașcu nu se prea înțelegea cu ceilalți patru colegii USR – Romeo Miclea, Marcel Cosma, Mirela Vîjdea și Adrian Jalbă -, și ei consilieri locali. Ba, mai mult, există bănuieli cum că ea ar fi tras sforile care l-ar fi adus pe primul dintre cei enumerați în situația în care se află acum și relatată, de altfel, de presă. În cuvântul său, primarul Cristian Merișanu a amintit că plecarea dumneaei nu este o mare pierdere, deoarece, la ședințele la care a fost prezentă, doamna fost consilier local nu s-a evidențiat, în perioada în care a activat, cu luări de cuvânt sau inițiative care să-i dea pe spate pe ceilalți membri ai consiliului local.

În conformitate cu

prevederile art.204, alin.2, lit.„a”, alin.6, alin.10, alin17 din OUG nr.57/2019 din Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local și rămânerea liberă a locului de consilier local au fost efectuate de către primar printr-o hotărâre de constatare. Hotărârea are la bază un referat constatator, care a fost întocmit în maximum trei zile de la apariția evenimentului și este semnat de primar și de secretarul general al municipiului Vulcan. Locul rămas vacant va fi ocupat de următorul supleant înscris pe lista USR de candidați la funcția de consilier local.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii