Vulcan. Delăsare crasă

Vulcan. Delăsare crasă

Timp de citire: 2 minute

Cum privește cetățeanul o societatea comercială cu capital majoritar de stat sau o instituție a aceluiași stat, atunci când, sesizând o problemă, vede că nu este băgat în seamă? Cu lehamite, firește, și cu gândul că el este bun numai pentru a plăti și nicidecum pentru a i se rezolva sesizările.

Cazul pe

care l-am mai relatat, dar la care sunt nevoit să revin este cel de la scara I a blocului R1 de pe strada Pinului din Vulcan. În fața acestei scări, ca la toate de la blocurile de pe această stradă, se află un cămin de vane din care se desprinde rețeaua de apă potabilă a scării. De aproape un an, o defecțiune, un racord, probabil, apa se tot scurge, până ce a umplut căminul. Acum a dat deja pe dinafară.

Asta ar

fi pe scurt descrierea situației. Dacă e să continui, aș mai relata despre reclamația domnului Crinu Ciobanu care locuiește la parter. Pe lângă faptul că apa potabilă care tot umple căminul este plătită tot de cetățeni, fiind băgată, probabil, la rubrica pierderi, omul crede că nivelul crescut al apei din subsolul scării s-ar datora infiltrării celei din cămin. Acum vreo două luni, a sesizat chestiunea la secția apă-canal din Vulcan a SC Apa Serv SA Petroșani, iar ceea ce a auzit l-a băgat complet în ceață. Am fost acolo și totul este în ordine, spune domnul Crinu Ciobanu că i s-ar fi răspuns.

Este clar

că respectivul care a încercat să-i arunce vrăjeala asta de popă de țară ori nu a fost deloc prin zona aceea, ori a nimerit în altă parte. Și, pentru a nu se mai rătăci – de parcă Vulcanul ar fi cine știe ce metropolă -, punem alăturat și plăcuța de identificare de la scara blocului. Luni, din câte mi-a relatat, același domn a revenit la secția canal-apă și a cerut să discute cu șeful acesteia. I-a pus în vedere că, dacă nu se va interveni, el se va duce glonț la directorul general Ionică de la Petroșani. Cu gândul că aceste rânduri le va vedea și mai marele de la SC Apa Serv SA Valea Jiului Petroșani, cred că domnia sa îi va da un impuls subordonatului său de la Vulcan, pentru a ajunge pe Pinului.

Singura mea

greșeală când am scris data trecută a fost aceea ca să cred că apometrul scării se află scufundat în apa acumulată în căminul de vane. Nu. Acesta se află în casa  scării, în partea de jos a celor ale locatarilor. La scara a doua, căminul de vane e așa cum trebuie, dar, așa cum aflat de la o doamnă care stătea pe bancă, situația îi deranjează și pe ei. Apa din căminul scării I a ieșit, a băltit împrejur și miroase peste tot. Dacă s-ar putea face ceva, ar fi fain, mi-a zis bătrâna de la care am mai aflat ceva interesant. Cică ar fi fost, totuși, careva de la apă și ar fi spus că, pentru a veni „Woma”, ca să tragă apa, locatarii trebuie să scoată câteva milioane. Adică niște sute noi. Chiar așa o fi, ținând seama că e vorba de o intervenție pe rețeaua de apă potabilă a distribuitorului?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii