Vulcan. De când e lumea, o mână o spală pe cealaltă

Vulcan. De când e lumea, o mână o spală pe cealaltă

Timp de citire: 2 minute

Trei proiecte de hotărâre privind aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Vulcan a unor imobile teren au fost discutate și aprobate în ședința ordinară a consiliului local din 20 aprilie. Astfel de treceri apar de multe ori în dosarul de ședință al consilierilor locali, fie la vreo „ordinară”, fie la ședințe de îndată sau extraordinară. Depinde de urgența situației. 

Două dintre
proiectele de hotărâre amintite se referau la imobile teren în suprafață de 326 și, respectiv, 60.489 mp. Acesta din urmă este situat în Crividia, a precizat primarul, într-o scurtă referire la el. Puțin mai amplu s-a simțit dator să vorbească despre proiectul de hotărâre „privind aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Vulcan a imobilului înscris în CF 63612 Vulcan, nr.cad.63612 în suprafață de 8 mp”. Este vorba de un teren care, înainte de a face subiectul unui proiect de hotărâre, a fost amplu prezentat pe rețeaua de socializare Facebook. Cel care a inițiat-o a transformat-o într-o adevărată campanie de linșare mediatică a patronului brutăriei Kenan, dar și a primăriei, acuzată că ar fi închis ochii, că acesta ar fi ocupat ilegal, printr-o construcție, un teren aparținând domeniului public.

Cei opt metri
pătrați sunt „un teren de la Kenan unde s-a extins mai mult decât era voie”, a amintit, în treacăt, Cristian Merișanu. Nu a uitat să menționeze că persoana în cauză a fost amendată și că, ulterior, a făcut cerere prin care a solicitat cei opt metri pătrați de teren. „S-a dezmembrat acea porțiune, a adăugat primarul, urmând să vedem ce se va întâmpla cu acel loc”. Ce altceva se va mai putea întâmpla, decât ca terenul să fie scos la licitație și cumpărat de către proprietarul clădirii care a efectuat extensia?  Între timp, subiectul a devenit unul de campanie electorală în care administrația publică locală este acuzată că nu a impus legea încă de la început.

Situația amintită
nu e ceva nou la Vulcan și, în mod sigur, nici în alte primării din Valea Jiului și din țară. De multe ori așa ceva se petrece cu complicitatea tacită a administrațiilor publice locale. Vorba aia, tu construiești ce ai de construit, iar după aceea eu fac pe nervosul și-ți trag o amendă. Apoi, inițiem un proiect de hotărâre și vii și cumperi terenul în cauză. Chestiuni de acest gen au fost destule pe timpul regretatului, sunt, iată, și acum și, în mod sigur, vor mai fi, indiferent de cine va sta pe scaunul de primar. Fiindcă, așa cum o mână o spală pe cealaltă, odată ajuns aici, oricine este dator să nu uite ajutorul care i-a fost dat în campania electorală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii