Vulcan. De-ale demontării

Vulcan. De-ale demontării

Timp de citire: 2 minute

Înlăturarea conductelor fostei magistrale de termoficare nu-i un lucru  ușor. Oamenii și utilajele angajate în această operațiune o fac cu mare atenție, fiindcă, lucrându-se la înălțime, pot să apară oricând situații deloc plăcute.

Zilele trecute

a fost secționată lira conductei de la strada Jiului din Vulcan. Cea de dinainte de trecerea la nivel cu calea ferată de pe drumul care duce în Colonia de Jos. Am văzut și eu câteva secvențe. Se decupează cu sudură o bucată de conductă, este adusă jos și, tot cu aparatul de sudură, este tăiată în bucăți mai mici. A mai rămas conductă de dat jos, dar, în mod sigur, și aceasta va avea aceeași soartă.

Lucrările

nu sunt lipsite, însă, de surprize. Ca să intre pe un teren privat situat undeva în preajma gării, muncitorii au pus la pământ un gard în care proprietarul investise ceva bani. De pus la loc, nema. Ca atare, cel păgubit a interzis ca pe pământul lui să mai calce picior de om sau roată de utilaj. Le va da voie numai când i se vor aduce materialele cerute pentru repararea gardului.

Ceva similar

s-a petrecut, dacă vă amintiți, fiindcă am scris despre asta, pe strada Decebal, nr.16. Prin curtea și grădina acestei gospodării trece cam o sută de metri de conductă care alimenta cu agent termic punctele de la Dincă. Lucrătorii firmei care demontează magistrala ar fi vrut să intre cu japca, așa cum se spune, în curtea casei, pe motiv că terenul pe care se află conducta ar fi expropriat. Complet fals, fiindcă există hotărâre judecătorească în care se arată că situația este cu totul alta.

Ca atare,

li s-a comunicat vor fi lăsați să-și facă treaba numai după ce va fi ceva scris în care să se spună că terenul afectat va fi adus la starea la care a fost găsit. Nici străduța Oituz, o uliță, de fapt, care trece pe lângă casă nu se simte mai bine după ce i s-a permis unei macarale să coboare până la locul în care trebuia luată, de pe stâlpii de susținere, o bucată de conductă aflată într-un echilibru precar.

„Au rupt toată ulița și s-au împotmolit”, mi-a scris cineva. O vor repara, desigur, tot oamenii de aici, fiindcă slabe speranțe că firma va reveni, ca să înlăture stricăciunile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii