Vulcan / Cum poţi deveni amintire dacă-i duci pe oameni cu vorba

Vulcan / Cum poţi deveni amintire dacă-i duci pe oameni cu vorba

Timp de citire: 2 minute
Promisiuni, promisiuni, promisiuni. Cam acesta este, deocamdată, în Vulcan, lucrul bine început, dar neterminat. Asta o simt pe pielea lor, acum că deja s-a făcut frig, locatarii din cartierul vulcănean Cocoşvar. Ale căror calorifere, deşi branşate la sistemul centralizate de termoficare, au ajuns, de câţiva ani, obiecte de decor.
Omul pus în situaţia
de a constata că, nici la începutul acestui sezon rece, nu are căldură în casă nici nu mai ştie pe cine anume să înjure. Aşa că-i ia la rând, începând cu Ile de la primărie şi terminând cu Vişan de la termocentrală. Fireşte, nu-i uită pe intermediarii de la SC Termoficare Vulcan SA, deşi insolvenţii de acolo nu au nicio vină în chestiunea asta. În acest caz, părerea mea, vorba aceea, vina o poartă cei ale căror nume le-am amintit.
Primul, 
primarul Gheorghe Ile, adică, pare că a uitat angajamentul solemn pe care şi l-a luat, la finele lui octombrie, în faţa consilierilor locali. A făcut asta la puţin timp – asta trebuie neapărat menţionat – după ce tot subsemnatul i-a reamintit că a trecut cam de multişor termenul, jumătatea lunii septembrie, la care dumnealui prognozase că se va încheia lucrarea de schimbare a conductei de termoficare de pe strada Traian şi continuarea ei de pe Parângului. În cel mult o săptămână, lucrarea va fi terminată, s-a angajat solemn Ile la finele lui octombrie, neuitând să precizeze că a luat legătura cu directorul Vişan.
Numai că, din câte se vede,
şi pe Doru Vişan îl cam doare la basca lui de oltean de vulcănenii din Cocoşvar şi de punctul termic nr. 23 de acolo. Pare-se că, acum cu schimbările astea din guvern şi din ministere, simţind, pesemne, că cineva i-o coace, pe dumnealui l-ar preocupa mai mult menţinerea în funcţia cu ciolan de care crede că s-a sudat pe viaţă. Altfel, cred – asta dacă în caz că, într-adevăr, i-ar fi promis ceva lui Ile – ar fi băgat în viteză, timp de câteva zile bune, echipa de termoficare de la uzina Paroşeni şi operaţiunea ar fi fost gata. Dar, cum se prezintă acum situaţia pe teren, tare mi-e că schimbarea conductei s-a oprit la ventilul de la care reţeaua de termoficare se ramifică spre punctele termice 16 şi 8. Nu-i nimic, însă. Nici oamenii nu uită şi, la o adică, se apropie vremea – reorganizări la nivel de minister, pe de o parte, şi alegeri locale, pe de alta – şi ei doi, cât de mari şi tari se cred pe moment, ar putea deveni amintire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii