Vineri, 22 noiembrie, la o oră și ceva după terminarea conferinței de presă, am ajuns din nou la Primăria Vulcan, dar la o ședință extraordinară de îndată. Extraordinar de extraordinară, aș putea să-i spun, din moment ce primarul îi convocase pe aleșii locali cu puțin înainte de unu după amiaza, oră la care a început ședința.
Au fost prezenți
în sală șaptesprezece consilieri locali. Gruparea PSD și-a refăcut garnitura la ședința ordinară de joi, când Eugen Stan a depus jurământul și a ocupat locul lăsat vacant de Daniel Lehăceanu, devenit consilier personal al primarului. Cele două absențe fizice au fost de la PNL. Domnul Maftei Vulpoiu, internat în spital, din câte s-a spus, a cerut să participe online, ca la ședința ordinară de joi. Tot online a fost și doamna Iulia Iriza, și ea de la PNL, care, posibil, nu a putut să plece de la serviciu. Chestia asta cu participarea online la ședințe s-a stabilit joia trecută. E normal din moment ce apar situații neprevăzute, dar ar trebui să fie o motivație serioasă pentru asta. Să nu se ajungă ca la începutul mandatului trecut când doi consilieri locali se făceau că-s prezenți, unul butonând laptopul din camera de zi, iar celălalt telefonul, în timp ce se afla la volanul autotrenului pe care insul îl conducea.
Consilierii locali
au fost aduși la ședința extraordinară de vineri dată fiind urgența Proiectului de hotărâre nr.295/ 2024 „privind modificarea și completarea HCL nr.107/2022 privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile, în vederea realizării unor obiective de investiții de interes local”, pentru validarea unei întâlniri cu băncile care va avea loc marți, 3 decembrie, cum a spus primarul. Tot el a explicat cum stă treaba. Este vorba de trecerea unor sume de bani din linia de credit – rămase de la investițiile terminate – la investiții aflate în curs, pentru finalizarea acestora în bune condiții. „Plus că putem să prindem din linia de credit și alte lucrări”, a mai precizat Cristian Merișanu.
Investițiile de interes
local la care a făcut referire primarul sunt modernizarea ambulatoriului, reabilitarea termică de blocuri, linia verde de autobuze, componentele 1 și 2, și înființarea centrului de resurse comunitare pentru persoane din comunități dezavantajate. De menționat că nu au existat discuții pe marginea proiectului de hotărâre care, supus la vot, a trecut cu „pentru” din partea tuturor consilierilor locali.