Vulcan. Consilierii locali liberali au lipsit de la extraordinara de joi

Vulcan. Consilierii locali liberali au lipsit de la extraordinara de joi

Timp de citire: un minut

Şedinţa extraordinară a Consiliului Local al municipiului Vulcan a avut, la ordinea de zi, doar două proiecte de hotărâre.

La dispoziţia nr.972/2015
a primarului Gheorghe Ile au răspuns prezent unsprezece aleşi locali din cei nouăsprezece cât are consiliul. Au lipsit trei pesedişti şi toţi cei cinci consilieri liberali. Pe Aurel Anghel l-au reţinut, e posibil, problemele de la societatea de închideri de mine, al cărei director general este, Petru Hodor trebuie să fi fost, ca de obicei, la Timişoara, iar Dan Petculescu… la Sohodol, ori dus, şi el, cine ştie unde.

Tuturor celor din sală
li s-o fi părut, probabil, ciudată absenţa in corpore a consilierilor liberali. Nu a fost vorba despre vreun boicot, m-a asigurat doamna Alina Anamaria Cîrstoiu. Motivul invocat de către dumneaei a fost acela că a fost nevoită, în ultimul moment, să plece din localitate. Plecat, la un concurs profesional, a fost şi Costel Dragu. Daniela Boţoroga nu şi-a putut amâna un client important, pe care-l programase, cu câteva zile bune înainte, ca să vină la biroul ei, iar Cristina Iszak a decis, în ultimul moment, că, în condiţiile astea, nu-i cazul să fie ea singurul consilier liberal din sală.

Explicaţii plauzibile,
la o adică, dar pare-mi-se că absenţa celor cinci ar avea oarece legătură cu unul dintre proiectele de hotărâre puse pe tapet. Este vorba despre cel privind aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2015 al SC Pregoterm SA Vulcan. Îmi amintesc foarte bine că, în câteva rânduri, liberalii vulcăneni au solicitat discutarea, la modul serios, într-o şedinţă ordinară, a situaţiei economico-financiare a acestei societăţi, aflată sub controlul administraţiei publice locale. Este posibil, îmi dau cu părerea, după ce am rumegat, împreună cu aducerile aminte, cele văzute şi auzite ieri, ca liberalii să fi vrut ca discutarea şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2015 al acestei societăţi să fi avut loc cel târziu în luna mai, iar nu acum în cea de-a şaptea a anului în curs.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii