Vulcan. Consecinţa unei comunicări insuficiente

Vulcan. Consecinţa unei comunicări insuficiente

Timp de citire: 2 minute

Postarea din după amiaza zilei de joi, 27 aprilie, pe pagina mea de Facebook a generat o cascadă de proteste. Cele scrise au apărut ca urmare a convorbirii telefonice avute cu domnul Vasile Todesc care locuiește în blocul D11 de pe strada Nicolae Titulescu din Vulcan. 

Pe un ton extrem
de indignat dumnealui mi-a relatat despre intenția de a se tăia în jur de cincisprezece pini din cei cam șaizeci existenți în vecinătatea noii grădinițe de lângă blocul D12. Aflase asta, întâmplător, de la un muncitor care marca pomii. De ce îi marcați? l-a întrebat el mirat. Ca să-i tăiem! a fost răspunsul scurt al celui care efectua operațiunea. Firește că ceea ce a auzit l-a pus pe jar pe domnul Vasile Todesc. A simțit că trebuie să-i spună cuiva despre mânia ce l-a cuprins, iar acela am fost eu. L-am ascultat, apoi, indignat și cu gândul la ce s-a întâmplat acum unsprezece ani,  am ridicat postarea care a generat un val de critici.

Vineri dimineață,
în jurul orei 9.00, Vasile Todesc s-a dus la primărie și a discutat cu domnul ing. Marius Danci, administratorul public al municipiului Vulcan. Pe o schiță realizată acum cinci ani, în mai 2018, dumnealui i-a arătat cum stă treaba. Nu e vorba de nicio tăiere, așa cum greșit s-a exprimat muncitorul de la firma de construcții. Cu excepția unui pin care este complet uscat. Pinii marcați urmează să fie toaletați până la o cotă de siguranță de 3-4 metri, pentru ca, apoi, sub ei să fie montate instalațiile de joacă pentru copii. Să sperăm că va fi o toaletare adevărată, iar nu masacru, așa cum s-a făcut cu sălciile din fața Școlii Gimnaziale nr.5 și, mai nou, cu castanii de pe strada 1 Mai. Sau, mai bine zis, cum au fost mutilați mai toți copacii din Vulcan.

Lângă Școala Gimnazială nr 1
Teodora Lucaciu, unde, în Postul Mare al Paștelui, au fost tăiate coroanele castanilor, numai și numai – cum s-a auzit – pentru a distruge cuiburile de ciori. Cineva care a fost prezent mi-a relatat că a fost plin pe jos cuiburi în care se aflau ouă.  „Toaletarea” prin mutilare a fost făcută de muncitori de la primărie, iar modul în care s-a lucrat a fost criticat, ulterior, chiar de către un oficial al administrației publice locale printr-o exprimare plastică de genul „pomii arată acum ca niște p…e”. Și asemenea imagini grotești sunt și în alte zone ale Vulcanului.

Aș încheia
cu o constatare. Situații de genul celei relatate apar din cauza unei insuficiente comunicări dintre primărie și cetățeni. Ar fi fost minunat dacă, în secunda a doua după apariția postării mele, să fi fost dat un comunicat prin care cetățenii indignați să fie liniștiți că pinii de lângă grădiniță nu vor avea soarta sutelor de pomi care au dispărut în genocidul pomicol din 2012. Dar nu a fost postat nimic oficial în acel moment și tare mă tem că nu ar fi apărut nici în zilele următoare. Asta deși, în aparatul de specialitate al primarului, există persoane care, dacă li s-ar fi spus, ar fi putut să facă asta. Este necesar un feed back în astfel de momente, fiindcă oamenii nu mai sunt dispuși să tacă și să înghită atunci când apar situații de acest gen.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii