Vulcan. Chiar nu mai e cine să-i pună cu botul pe labe?

Vulcan. Chiar nu mai e cine să-i pună cu botul pe labe?

Timp de citire: un minut

Prin Hotărârea de Consiliu local nr.10/2023, la Vulcan s-a aprobat documentația pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare pentru activitățile de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în municipiu prin achiziție publică de servicii.

Astfel de activități

trebuie prestate, conform legii, de către operatori economici licențiați de ANRSC. Lucru care, la Vulcan, s-a făcut prin delegarea de gestiune a acestei activități către un operator economic licențiat. Delegarea de gestiune impune, totodată, punerea la dispoziția prestatorului de astfel de servicii a bunurilor care compun sistemul de utilități publice aferent serviciului. Prețurile pentru servicii se stabilesc pentru fiecare activitate în parte.

Odată stabilit

caietul de sarcini, în Vulcan a devenit vizibil efectul benefic al activităților de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Au fost stropite cu soluții speciale spațiile verzi și, mai nou, peste tot, în parcuri și pe bulevard, au fost instalate cutii negre conținând câte două calupuri de otravă destinate eliminării rozătoarelor. Cutiile au deschideri la ambele capete, pentru ca șoarecii să poată să intre în ele. Imediat după ce dau cu dințișorii în calupul albastru, salut, ei dau pe spate. Metoda este, din câte am aflat, una foarte eficientă, aplicată în foarte multe localități și cu rezultate pe măsură.

Numai că

sunt tipi, cetățeni, cum să le mai zic, care nu încap nici de astea. Cutiile sunt luate la șuturi, iar conținutul, cele două calupuri de otravă, sar pe trotuar sau mai cine știe unde. Ajung, astfel, să fie luate de vreun copil, care crede că-i vorba de bomboane, sau de oameni care le confundă cu cele care se pun pentru dezinfectarea toaletei de la baie. Și atunci te mai miri că, stând liniștit pe o bancă, mai vezi șoareci care ți se preling pe lângă picioare! Chiar nu mai e nimeni care să patruleze pe bulevard, ca să-i prindă, să-i pună cu botul pe labe și să-i amendeze pe asemenea troglodiți?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii