Vulcan. Ce s-a promis se împlinește

Vulcan. Ce s-a promis se împlinește

Timp de citire: 2 minute

Au fost destui sceptici care credeau că Parcul „Avram Iancu” din Vulcan a fost uitat de către municipalitate, cu toate că primarul a tot repetat, de vreo doi ani încoace, că se va trece la repararea lui imediat după ce va fi terminată clădirea situată lângă Clubul IMAX. Deși a spus vorbele astea, unii se îndoiau că va fi așa.

Faptul că

ce a zis nu a fost abureală se dovedește în aceste zile. De marți, câteva echipe de constructori și utilaje pot fi văzute la treabă. S-a început cu aleea care, de la trotuarul nordic al străzii Nicolae Titulescu, face intrarea în parc către soclul pe care se află bustul Crăișorului. S-a spart stratul de beton învechit și a fost montat un cofraj pentru refacerea soclului degradat pe care, în ultima vreme, apăruseră diferite înscrisuri. În latura dinspre blocul A de pe strada Jiului au fost tăiați pomii care începuseră de se usuce.

Câțiva muncitori

de la Serviciul de Salubrizare Publică-Vulcan scot tot ce-i gard viu în interiorul parcului și îl replantează pe latura de drum dinspre fosta fabrică de confecții și spital. În acest fel, fără împrejmuirile din interior ale zonelor verzi parcul va părea mult mai întins. Cristian Merișanu, prezent la începerea lucrărilor, mi-a spus că vor fi refăcute și asfaltate aleile, iar perimetrul în formă de cerc din apropierea locului de joacă pentru copii, în mijlocul căruia este un spațiu verde, va fi acoperit cu piatră decorativă.

Vor exista,

desigur, spații floral, se va reface fântâna arteziană și va exista o cișmea cu apă potabilă. Se vor monta bănci noi și mobilier stradal, astfel încât parcul să poată să fie, într-adevăr, un loc de recreere căutat de locuitorii municipiului Vulcan. După ce se va reface și scena, cei care vor poposi în Parcul „Avram Iancu” vor avea posibilitatea să urmărească spectacole prezentate de artiști locali și de invitați din vale. Lucrările care sunt finanțate din bugetul local, fiindcă refacerea parcurilor nu este posibilă din bani europeni, vor dura câteva luni, fiindcă administrația publică locală vrea să iasă ceva frumos și durabil.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii