Vulcan / Căminul C1 – primul la rând pentru reabilitare

Vulcan / Căminul C1 – primul la rând pentru reabilitare

Timp de citire: un minut

Reabilitarea clădirii Cămin C1 a fost scoasă la licitaţie de Primăria Vulcan. Primăria vrea să transforme căminul în locuinţe sociale.

Având în vedere starea actuală a căminelor de la ieşirea Vulcanului, va fi mult de lucru, dar proiectul nu este unul imposibil. Firma care va câştiga licitaţia se va obliga să reabiliteze căminul din punct de vedere al finisajelor interioare şi exterioare, din punct de vedere al compartimentărilor. Este nevoie de lucrări de consolidarea unor elemente structurale. Vor trebui executate lucrări de reabilitare termică şi din punctul de vedere al instalaţiilor electrice, sanitare şi termice. De asemenea, se vor lua măsuri cu privire la protecţia locatarilor prin montarea de balustrade şi a sistemelor parazăpadă.

Valoarea estimată a contractului este de 4.155.375 lei, pentru cheltuielile diverse şi neprevăzute fiind alocat un procent de 10% din suma de execuţie câştigătoare. Firmele care vor participa la licitaţie trebuie să mai aibă lucrări de asemenea amploare în portofoliu. De asemenea, ele vor trebui să demonstreze că au capacitate tehnică şi angajaţi cu pregătire în realizarea de lucrări de reparaţii generale şi de renovare,  lucrări de izolare termică, instalare de uşi, de ferestre şi de elemente conexe, lucrări de şarpantă, lucrări de cablare şi conexiuni electrice.

Căminul C1 are un regim de înălţime P+4E, o suprafaţă construită de  657,75 mp şi o suprafaţă utilă rezultată de 2.912,69 mp. Lucrările vor trebui să fie realizate în termen scurt, doar 11 luni de la data atribuirii contractului/ emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor. Dacă nu sunt probleme majore, la finele anului viitor ar trebui să fie inaugurată această investiţie.

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii