Vulcan / Căldura de la iarnă, sub semnul întrebării

Vulcan / Căldura de la iarnă, sub semnul întrebării

Timp de citire: 2 minute

Deunăzi, îi linişteam pe locatarii din blocurile cartierului Cocoşvar din Vulcan, care mai sperau într-o minune. Aceea că, la iarnă, vor avea caloriferele calde. Nu, nu le vor avea.

Minunea nu e programată,

aşa că punctul termic de pe Pinului va sta tot cu lacătul pe uşă. Conducta ajunsă sită care, urcând pe Traian şi, apoi, pe Parâng, intră în punctul termic menţionat nu a fost schimbată şi nici gând ca să se procedeze la înlocuirea ei cu una nouă. De vină, zice-se, sunt banii. Ceva în jur de cinci miliarde de lei vechi, care nu se găsesc pentru operaţiunea aceasta.

Mi-a fost dat să aud

la radio că nu doar cartierul vulcănean numit e în situaţia de a nu avea căldură la iarnă. Cu probleme asemănătoare se confruntă şi alte localităţi din ţară. La prima vedere, totul pare de nerezolvat. Totuşi, o rază de speranţă există. Numai că ea va apărea doar după ce Termocentrala Paroşeni – aflată acum într-o situaţie dificilă – va trece de greutăţile cărora îi este dat să le facă faţă în prezent.

Din discuţia avută

cu ceva timp în urmă cu Mihai Lorincz, preşedintele Sindicatului Liber de la SE Paroşeni, am reţinut posibilitatea punerii pe picioare a acelui mult discutat ADI (asociaţie de dezvoltare intercomunitară) care să aibă ca obiect revigorarea reţelelor de termoficare din Valea Jiului. O termocentrală aparţinând, eventual, Consiliului Judeţean Hunedoara ar putea ca, împreună cu consiliile locale, să acceseze, în ADI-ul acesta, fonduri europene, pentru repararea a tot ce înseamnă reţele de termoficare. De la punctele termice şi până la uşa apartamentului celui care doreşte să se (re)branşeze la sistemul centralizat de termoficare.

Sună frumos,

e foarte adevărat, dar, aşa, în pasul de melc în care se merge, îmi e şi teamă să avansez o dată la care să zic da, oameni buni, deschideţi uşa, c-a venit termoficata! Până una-alta, motiv mare de îngrijorare este că, pentru iarna aceasta, niciuna dintre societăţile locale de distribuţie a energiei termice din Valea Jiului nu are autorizaţie pentru practicarea acestei îndeletniciri. Nu e glumă, să ştiţi!

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii