Vulcan. Cabinetele medicilor de familie vor fi declarate de interes public local

Vulcan. Cabinetele medicilor de familie vor fi declarate de interes public local

Timp de citire: un minut

În august 2018, medicii de familie cu cabinete  în ambulatoriul Vulcan, policlinica, așa cum o știe lumea, au fost zoriți să-și facă bagajele, pentru a se muta la parterul blocului 92 de pe Bulevardul Mihai Viteazul. 

Graba cu care
ei au fost evacuați era legată de proiectul care viza modernizarea ambulatoriului. Operațiune la care, în prezent, se lucrează în ritm de melc din cauza societății de construcții desemnate să efectueze lucrările. Obligată să le găsească medicilor de familie spații în care aceștia să-și primească și să-și trateze pacienții, Primăria Vulcan a identificat, la vremea aceea, camerele de la parterul blocului 92 (celebrul bloc NATO) de pe Bulevardul Mihai Viteazul. Încăperi în care funcționase, pe o suprafață de 310 mp, filiala locală a Direcției Generale a Finanțelor Publice Hunedoara.

Spațiul a fost
cedat primăriei după încheierea unui protocol de folosință cu titlu gratuit, pentru ca medicii de familie să-și poată continua exercitarea actului medical și asigurarea serviciilor medicale pentru populație. Odată cu expirarea termenului de dare în folosință gratuită, primăria i-a solicitat DGFP Timișoara trecerea imobilului în domeniul public al municipiului Vulcan și administrarea Consiliului Local Vulcan, „în vederea promovării unei hotărâri de guvern”, cum se spune în referatul de aprobare. DGFP Timișoara a fost de acord, dar cu condiția existenței unei hotărâri de consiliu local în care să fie aprobată solicitarea. Lucru care s-a realizat la finele lunii aprilie.

În atare condiții,
imobilul va fi declarat de interes public local, administrația publică locală fiind cea care are obligația de a le asigura medicilor de familie spații corespunzătoare desfășurării activității. De fapt, încă de la început încăperile respective au fost amenajate ca să corespundă acestui scop. Singurul impediment pe care-l întâmpină pacienții care își au domiciliul în zone mai îndepărtate ale orașului este distanța mare pe care trebuie s-o parcurgă. Pe jos, de cele mai multe ori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii