Vulcan. Beton cât cuprinde

Vulcan. Beton cât cuprinde

Timp de citire: un minut

Se lucrează în ritm susținut pe șantierul viitorului centru comunitar destinat persoanelor defavorizate din Vulcan. Odată ce vremea le-a permis să se desfășoare, constructorii au prins viteză, nu glumă.

După excavare,
fundația a fost betonată, iar fierar-betoniștii au “țesut” construcția metalică ce va constitui structura de rezistență. Totul este făcut ca la carte, așa că nu-i de mirare că lucrarea le-a luat, pur și simplu, ochii locatarilor din blocurile învecinate și pe ale trecătorilor. Luni dimineață, tot lor le-a fost dat să vadă ceea ce rar ar avea ocazia să privească.

Șantierul a fost,
pur și simplu, înconjurat de autospeciale CIFA care, sub supravegherea constructorilor, deversau cimentul în cofraje. La un moment dat erau șapte astfel de betoniere, am numărat eu, și, cum pleca una, sosea alta. De la administratorul societății de construcții care efectuează investiția am aflat că cimentul este adus din Gorj, județ care poate onora o astfel de comandă. Structurile de la fundație “înghit” circa două mii de metri cubi de beton, asta la prima bătaie, mi-a spus inginerul responsabil cu lucrarea. Ca să înțelegeți cam ce înseamnă cantitatea aceasta, rețineți că, la bazinul de înot, a fost nevoie de două mii cinci sute de metri cubi. Precizarea mi-a fost făcută tot de domnul inginer.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii