Vulcan / Bani europeni pentru şcoli

Vulcan / Bani europeni pentru şcoli

Timp de citire: un minut

La miezul zilei de miercuri, 15 martie, consilierii locali din Vulcan au fost convocați de îndată, pentru discutarea și aprobarea unui proiect de hotărâre care vizează școlile din municipiu. Un proiect foarte important, fiindcă materializarea lui se face cu bani europeni.

Când e vorba
de așa ceva, consilierii locali nu se pierd în discuții inutile. Ca atare, la unison a fost aprobată depunerea cererii de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Vulcan”. Finanțarea acestui proiect se face prin PNNR, Pilonul VI, componenta C15: Educație. „Valoarea totală a proiectului este de 7.322.519,32 lei cu TVA inclus, din care valoarea cheltuielilor eligibile prin PNNR este de 6.169.141,60 lei și valoarea TVA eligibilă aferentă acestor tipuri de cheltuieli în cuantum de 1.169.141,72 lei”, așa cum apare la art.V3 al proiectului de hotărâre. În plus, conform art.4, ”Municipiul Vulcan se angajează să finanțeze toate sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și neprevăzute ce pot apărea pe durata implementării proiectului”.

Odată depusă
cererea de finanțare, administrația publică locală din Vulcan se aliniază celorlalte primării din Valea Jiului și din țară care vor obține sumele de bani necesare dotării școlilor cu mobilier, materiale didactice și echipament digital performant. După ce consilierii locali au votat „pentru”, Cristian Merișanu le-a mulțumit pentru prezența unora dintre domniile lor la „Cupa Pasul Vâlcan” și la spectacolul desfășurat, sâmbătă, la Cinematograful „Luceafărul”. Primarul a vorbit despre lucrările aflate în desfășurare în Parcul Avram Iancu și despre faptul că s-a dat în execuție repararea scărilor de pe bulevard. S-a referit și la blocul D5, pentru lucrările căruia există bani, dar pentru care plata constructorului nu se poate face, deoarece nu este de acord dirigintele de șantier. Un alt fapt care-l nemulțumește este ritmul de melc în care se lucrează la modernizarea ambulatoriului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii