Vulcan. Auzite la ordinara din octombrie

Vulcan. Auzite la ordinara din octombrie

Timp de citire: 2 minute

La punctul Diverse al ședinței ordinare din ziua de joi, 26 octombrie, a Consiliului Local Vulcan consilierii locali, dar și persoanele prezente în sală, pot să pună întrebări despre una-alta. De cele mai multe ori, chestiunile discutate sunt cele la care publicul așteaptă un răspuns.

Consilierul Adrian Hisem

a fost interesat de fondurile europene destinate mediului de afaceri din Valea Jiului. A aflat, astfel, că au existat, deja, întâlniri cu oamenii de afaceri, dar, a precizat Cristian Merișanu, “aceștia trebuie să studieze foarte bine ghidurile, pentru a vedea unde se încadrează, pentru ca, la final, să obțină finanțarea”. Consilierul local Romeo Miclea a vrut să afle dacă o să se  mai repare cândva trecerile la nivel cu calea ferată de pe străzile Teodora Lucaciu și Jiului.

Din explicațiile

primarului am înțeles că sunt slabe speranțe, fiindcă, la toate adresele trimise de primărie, Regionala CFR Timișoara are un răspuns identic: nu sunt bani pentru astfel de lucrări. Este posibil, a mai precizat Cristian Merișanu, ca, la trecerea la nivel cu calea ferată de la drumul spre Crividia, să se scoată câteva rânduri de șine inutilizabile acum, pentru ca să mai rămână cel puțin trei. Între timp mi-a fost dat să aud că, în zona fostei preparații Coroiești, un grup de voluntari a început deja extracția de șine de cale ferată. La fel cum, mai nou, se procedează și pe tronsonul feroviar uzinal care ducea la fosta mină Paroșeni. Tot Romeo Miclea a vrut să fie informat despre data la care se vor pune la licitație locurile de parcare pentru autoturisme de la blocurile sociale G 8 – G 10. Cu ocazia aceasta am aflat că, la Vulcan, sunt cam cinci sute de locuri de parcare, dar necesarul este cu mult mai mare. Se lucrează la amenajarea altora, iar momentul în care ele vor fi scoase la licitație va fi anunțat.

Fostul consilier local

Florin Govor și-a notat dinainte ce urma să întrebe. L-a interesat, mai întâi, să afle cauza pentru care au fost dați afară doi medici de la serviciul de urgență al spitalului. I s-a răspuns că respectivii nu întruneau toate condițiile cerute, adică nu aveau cursul de specialitate necesar. O colegă din presa scrisă, aflată lângă el, a anunțat că va cere oficial amănunte despre această situație care, după părerea ei, nu este exact cum a descris-o primarul. Florin Govor a mai făcut cunoscut ceea ce se petrece la un bar care rămâne deschis până noaptea târziu și-i deranjează pe locatarii din blocul în care acesta funcționează. Tot fostul consilier local a vrut să afle cum merge efectuarea curățeniei în cimitirul de la Morișoara. “Mi se pare jenant să întrebi asta, i-a replicat Cristian Merișanu. Mergi acolo și vezi!”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii