Vulcan. Au fost sărbătoriţi, fiindcă au meritat asta!

Vulcan. Au fost sărbătoriţi, fiindcă au meritat asta!

Timp de citire: 2 minute

Evenimentul de la Restaurantul „Ţugu” din Vulcan nu a fost organizat neapărat, fiindcă, luni, 29 iulie, a fost sărbătoarea sfinţilor Petru şi Pavel. Cu toate că, probabil, printre participanţi vor fi fost băieţi şi fete care poartă unul din aceste nume de botez sau derivate ale lor.

Nu este pentru prima dată
când Alexandru Trestian, preşedintele secţiei de handbal a clubului sportiv vulcănean, organizează aşa ceva. O petrecere similară, pusă la punct tot cu ajutorul părinţilor şi al clubului, a avut loc în luna decembrie a anului trecut. Aducerea ei într-o lună de vară pare să fi fost de bun augur. Mai ales că, luni, şi vremea a ţinut cu cei mici.

Şaizeci de fete
şi băieţi, componenţi ai echipelor de handbal junioare V şi IV şi ai celei de baschet au luat loc la mesele ornate festiv. La intrare, pe o măsuţă au fost aşezate trofeele şi diplomele care le-au încununat participarea la competiţiile sportive din acest an. Fetele de la junioare V, antrenate de Elvis Stan şi Titi Baczai, au ajuns până la finala campionatului naţional de minihandbal, la care au bătut-o atât pe echipa campioană, cât şi pe cea vicecampioană din 2014. Echipa de baschet, compusă de fete de la şcolile gimnaziale 4 şi 5 şi antrenată tot de prof. Elvis Stan, a terminat pe locul secund participarea sa la campionatul judeţean.

La această adevărată
sărbătoare a handbalului şi baschetului vulcănean – cred că nu am greşit deloc numind-o astfel – au participat primarul Gheorghe Ile, viceprimarul Cristian Merişanu, Oltean Viluţ, consilier local şi preşedintele CS Vulcan, Barbu Pompiliu, consilieri local şi vicepreşedinte al aceluiaşi club sportiv, Şoni Trestian, preşedintele secţiei de handbal şi secretar al CS Vulcan, Constantin Trufaş, sponsor al echipei de handbal, profesorii Ecaterina Illyeş, Rozalia Câmpean, Nicolae Nicolae, Gheorghe Avram, Marius Ciungan şi Dumitru Amaximoaie. O prezenţă discretă a putut fi zărită şi din partea câtorva dintre părinţii copiilor. Primarul Gheorghe Ile i-a felicitat pe copii, pentru că au ales această cale, a sportului, care, dacă se ţin de treabă, poate să-i conducă spre performanţă. Mai marele Vulcanului a făcut aprecieri şi la munca profesorilor de sport pe care i-a lăudat pentru talentul lor de a-i modela pe copii şi de a-i face încrezători în forţele lor.

După ce au mâncat
şi au băut suc, fetele şi băieţii au ieşit la dans. S-au învârtit cu ei, în horă, profesorul Elvis Stan şi viceprimarul Cristian Merişanu. Deşi invitat şi dumnealui, primarul a preferat să stea şi să-i privească. Momentul culminant a fost acela al aducerii celor două torturi. Copiii au cântat, au bătut din palme, după care, aşezaţi la locurile lor, au aşteptat ca să fie serviţi cu câte o felie. A fost o după amiază super pentru ei, despre care, apoi, mai mult ca sigur, ei le-au povestit cu lux de amănunte celor de acasă şi prietenilor.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii