Vulcan. Amăgiri electorale

Vulcan. Amăgiri electorale

Timp de citire: 3 minute

Oricine poate să participe la ședințele consiliilor locale, fiindcă acestea sunt publice. Dreptul de a fi prezent și de a pune întrebări este prevăzut în legea administrației publice locale, așa că e de neînțeles opinia unora care cică ar vrea să ajungă în sala de ședințe, dar, se plâng ei, le e teamă că nu le va permis accesul înăuntru.

Am făcut precizarea

aceasta, pentru că am cunoscut persoane care, în discuțiile cu prietenii sau cunoscuții, ar vrea să știe despre o problemă sau alta din viața comunității locale din Vulcan, dar care nu se duc, ca să afle de la o voce autorizată răspunsul la întrebările lor. Și asta din comoditate, o spun fără fereală, pentru că, în loc să vină în sala de ședințe a primăriei atunci când e o ședință de consiliu local, preferă să stea tolăniți pe vreo bancă și să moțăie la soare.

Numai că mai

sunt cetățeni care-și cunosc drepturile și procedează ca atare. Îmi amintesc despre grupul masiv de cetățeni din Paroșeni care s-au adunat în sală la o ordinară convocată pe vremea regretatului. Acum zece ani, așadar. Ei solicitau ca rețeaua de apă potabilă și cea de canalizare să fie extinse și de strada care merge de la Tăul fără fund în sus. Normal că, în acele momente, li s-au promis de toate.

Că, de la magistrala

de apă care trece pe lângă ei, vor fi montate conducta și pompele necesare, că se va avea în vedere ca asta să se realizeze cât de curând și altele de acest gen. Rezultatul a acestei vorbării a fost cu totul altul. Chestiunea a rămas la capitolul vrăjeală electorală și tare îmi e că și discuțiile pe această temă din acest an pot fi încadrate la același capitol. Am rememorat scena de acum zece ani la rugămintea unui cetățean de vază din comunitatea momârlanilor din Paroșeni, care, la fel, nu s-a arătat prea încrezător după promisiunile reînnoite undeva în primăvară.

Tot despre o lucrare

adusă pe tapet pe timpul deținătorului anterioarelor mandate de primar s-a interesat, în octombrie, fostul consilier local Florin Vasile Govor. Este vorba despre cea referitoare la alimentarea cu apă a Pasului Vâlcan. Promisiunea de atunci nu a fost făcută de primar, ci de Costel Avram care împărățea peste tot ce înseamnă SC Apa Serv Valea Jiului SA. La vremea aceea, fostul director general care acum are un alt loc de muncă promitea că dividendele din acel an ale societății vor fi folosite pentru „a se trage” apa în Pas. „Asta era în 2019, își amintește fostul consilier local, iar dumnealui era chiar lângă mine. A promis că lucrările vor începe chiar în acel an”.

Au trecut, iată,

alți patru de la acel moment, iar chestiunea rețelei de apă potabilă din Pasul Vâlcan a rămas în aer. Nici Cristian Merișanu, actualul primar, nu a fost prea sigur de răspunsul pe care i l-a oferit fostului consilier local. „Sper că se va da drumul la lucrări în acest an”, a zis el fără să fie convins că așa se va și întâmpla. Asta, pentru că nu Primăria Vulcan s-a înhămat la o astfel de lucrare, ci ea a fost promisă de societatea care e stăpână peste apa potabilă și pe cea de canalizare. Or, cum directorul general de atunci a ajuns, între timp, într-o funcție publică mult mai înaltă, e posibil ca el să-și fi uitat zicerea de atunci. Caz în care e clar că rețeaua de apă potabilă din Pasul Vâlcan va rămâne, în mod clar, la capitolul amăgiri electorale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii