Vulcan. Altă viață cu iluminatul

Vulcan. Altă viață cu iluminatul

Timp de citire: un minut

Nu am greșit atunci când am afirmat că rezolvarea problemei iluminatului public a  devenit o prioritate pentru administrația publică locală din Vulcan. Dovada acestui fapt o întâlnești în mai tot orașul.

E vorba,

mai întâi, de noua rețea de iluminat public la care se lucrează pe Nicolae Titulescu. De la un capăt la altul al acestei străzi. În mare parte au fost executate  amplasamentele pe care urmează să fie plantați noii stâlpi. Ei vor conviețui, o vreme, cu cei deja existenți, fiindcă mai e până când întreaga rețea de cabluri tv, telefonie și telecomunicații vor fi „ascunse” în canalul de sub trotuar. Așa, în treacăt, aș aminti un amănunt. Acela că despre mutarea cablurilor de pe stâlpi în canale se vorbea încă din 2012-2013. Primarul din vremea aceea spunea chiar că operațiunea ar urma să fie terminată în 2015.

Un alt aspect

care confirmă „întinerirea” iluminatului public este cel pe care l-am întâlnit miercuri. O echipă formată din doi electricieni a început, de la granița cu municipiul Lupeni, înlocuirea vechilor corpuri de iluminat de pe stâlpi cu altele noi, moderne. Sunt din acelea cu leduri care, pe lângă faptul că au un consum redus de energie electrică, au și un grad mărit de luminozitate. Până în momentul în care m-am oprit să stau de vorbă cu ei, băieții aveau la activ șaisprezece stâlpi pe care montaseră noile corpuri de iluminat. În funcție de vreme, ei pot monta cam zece-doisprezece asemenea dispozitive. În Vulcan acționează patru echipe angajate în această operațiune.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii