Vulcan. A fost atacat și tronsonul al doilea

Vulcan. A fost atacat și tronsonul al doilea

Timp de citire: 2 minute

În Vulcan se materializează un proiect care, pot să spun, a prins viteză, și, mai mult ca sigur, va fi finalizat la termenul propus. Dacă nu chiar în avans. El face parte din grupul altor proiecte finanțate prin Anghel Saligny.

Proiectul respectiv

se intitulează „Modernizare străzi și alei pietonale – strada Romană și acces strada Platoului” și a fost conceput să se desfășoare pe două tronsoane. Materializarea celui dintâi, „Acces Platoului, bloc zona Tineretului, zona primăriei, zona acces garaje”, a început cu două luni în urmă și a fost oprit numai atunci când zăpada nu le-a mai permis constructorilor să-și facă treaba. S-a început cu aleea din partea vestică a clădirii primăriei, ceea ce i-a făcut pe mulți să creadă că doar ce-i pe lângă acest imobil va fi asfaltat. Total neadevărat, fiindcă pe panoul plantat în zonă se spunea care sunt zonele vizate de proiect.

Oamenii s-au lămurit

după ce, asfaltându-se ce-i pe lângă primărie, constructorii au ajuns la parcarea din fața blocului 23, blocul Tineretului, parcare pe care, informați de administrația publică locală, posesorii de autovehicule au eliberat-o, pentru a nu-i incomoda pe constructori. Acesta este zona pe care, în deceniile trecute, locatarii blocului au cerut insistent să fie amenajată, ea fiind în buricul orașului, dar pe care fostele administrații locale au lăsat-o de izbeliște. Dinadins, sunt de părere cei mai mulți locuitori ai Vulcanului. Acum, chiar că se vede că se face ceva. Oricine trece prin zonă observă schimbări care se petrec de la o zi la alta. Apoi, muncitorii se vor concentra pe amenajarea drumului paralel cu strada Traian, care, trecând pe lângă garaje, dă în strada Romană. Așadar, exact cum prevede tronsonul I al proiectului.

Surpriza este,

însă, alta. Cu vreo două săptămâni în urmă, a fost atacat și tronsonul al II-lea al proiectului, despre care Cristian Merișanu făcea cunoscut într-o ședință de consiliu local că va fi început după finalizarea lucrărilor la primul. Începerea lucrărilor în zona restaurantului Țugu i-a uimit pe locatarii blocurilor 42, 44 și 46 de pe Bulevardul Mihai Viteazul, care nu se așteptau la așa ceva, mai ales că aleea din spatele acestor blocuri nu a fost reparată de zeci și zeci de ani. Practic, de când blocurile au fost date în folosință. Ca atare, administrația publică locală îi informează pe cetățeni ca, pe perioada lucrărilor, să-și parcheze autoturismele în altă parte, asta pentru a le permite constructorilor să se desfășoare.

Faptul a fost posibil,

din câte am aflat de la inginerul coordonator, datorită existenței numărului de constructori necesari pentru a se lucra la ambele tronsoane. Am reținut și o rugăminte a locatarilor care au garaje pe partea sudică a blocurilor. Ei vor ca în partea dinspre deal să fie montate borduri înclinate, care să le permită să-și ducă mașinile în garaje. Și, în încheiere, încă un amănunt. Parcarea de lângă restaurant nu va fi amenajată acum, așa cum se credea. Nu face parte din acest proiect, am aflat de la constructor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii