Vremea amneziei în organizaţia judeţeană a PSD. Amnezia, bat-o vina, pare a...

Vremea amneziei în organizaţia judeţeană a PSD. Amnezia, bat-o vina, pare a fi provocată de lacrimile icoanei Sf. Panfutie din Bejan. Tov. Nistor îngraşă porcul în ajun.

Timp de citire: 5 minute

biserica-laurentiu-nistor-cu-ponta1Aflând că, din motive de incompetenţă combinată cu interese de grup, gaşca personală a dl. Nistor Laurenţiu a dus economia judeţului pe calea pierzaniei, icoana Sf. Panfutie de la biserica “Sf. Nicolae” din Bejan, comuna Şoimuş, a lăcrimat. Cu jet puternic, mai ceva ca duşul cu apă rece şi scumpă de la Apa Prod SA. Ba chiar, după cum a aflat şi ne-a informat cioaravopsită.ro, icoanei Sf. Panfutie i-a curs şi nasul.

Auzind despre această minune, dl. Laurenţiu de pe perete s-a deplasat de urgenţă la icoana Sf. Panfutie. Şi a început să se roage. Pentru el – să nu i se tragă de la combinaţii. Din nou pentru el – să nu i se tragă de la lăcomie. S-a rugat pentru Mircia (Jenică, unde eşti?) şi Duţu (foto de pe FB-ul lui Alin Bena) – să nu le moară de la dop la intrarea în viitorul mandat. S-a rugat special şi exclusiv pentru Dan B. – să nu i se tragă de la oftică. Mai apoi s-a rugat, în general aşa, doar pentru el. Că doar de aia e şef.

Pe final s-a rugat pentru drumuri bune şi prosperitatea familiei sale. Din uşă, pe picior de plecare, a mai zis una şi pentru o mai bună conspirare.

A plecat spre cabinetul parlamentar pentru ca, după atâta rugat, să mai fie şi el rugat. Nu înainte de a se trage cu putin lichid de la icoană pe spate (a auzit că face bine) şi pe faţă (doar aşa).

Puritatea lacrimilor nefiind garantată (v-am spus doar că icoanei i-a curs şi nasul), trasul a avut efecte adverse (dl. deputat s-a cufurit) şi perverse (dl. deputat a fost lovit, brusc, de amnezie). Cum partea efectelor adverse am înţeles că ar fi fost rezolvată, în spate la Mall, cu ajutorul unor pliante electorale din 2012, analizăm astăzi doar efectele perverse asupra dl. (tov.) Nistor ot Şoimuş.

Cum ziceam, dl. Nistor e lovit de amnezie. În toată perioada în care la conducerea Complexului Energetic Hunedoara SA s-au aflat ai săi apropiaţi (Alic, Andronache, Niculescu), iar în consiliile de administraţie tot nişte apropiaţi plătiţi nesimţit de regeşte, dl. Nistor a început prin a lansa informaţii în spaţiul public despre felul absolut revoluţionar în care PSD va duce mineritul şi energia, la pachet, pe cele mai înalte culmi. Ba chiar, aşa cum am mai arătat, Nistor întindea coarda la maxim: după semnarea contractului cu chinezii pentru modernizarea termocentralei Mintia, alţi investitori din Germania, Polonia şi China se arătau interesaţi “să-şi depună ofertele pentru modernizarea celor patru mine viabile din Valea Jiului”. Ne aflam în anul electoral 2014 şi, cu obrazul din ce în ce mai gros, dl. Nistor ar fi fost probabil în stare să promită şi că, foarte curând, CEH SA va furniza energie termică pe Lună.

Deşi declinul financiar al CEH s-a tot acutizat începând cu luna septembrie 2013 (când numai datoriile către stat se ridicau la 61.020.171 de lei), dl. Nistor a tăcut (prefăcându-se că este preocupat de ceva foarte important pentru a nu răspunde la aluzii sau la învinuiri directe) precum mortul în păpuşoi. Sub inspiraţia cerească, absolut divină chiar, a Sf. Panfutie, dl. Nistor abia de-a scremut vreo nouă interpelări parlamentare (de la începerea mandatului – în 2012 – şi până la sfârşitul lunii august a.c.). Niciuna, atenţie!, NICIUNA în directă corelare cu soarta temocentralelor din judeţ ori a minelor considerate viabile din Valea Jiului. Când i s-a reproşat că l-a durut în cot, a ţinut musai să ne demonstreze că nu l-a durut doar în cot. Şi a replicat că treaba asta, cu interpelările, ar fi o preocupare a parlamentarilor aflaţi în Opoziţie. Gargară ieftină! În mandatul anterior, între 2008 şi 2012, când a experimentat gustul Opoziţiei, dl. Nistor a fost la fel de relaxat: a comis doar 10 interpelări (adică, în medie, două interpelări şi-un pic pe an de mandat).

Între timp, deşi veniturile apropiaţilor dl. Nistor din fruntea CEH SA şi a SNÎMVJ SA au frizat nesimţirea, fiind o adevărată ofensă la adresa minerilor şi energeticienilor, datoriile CEH SA către stat au crescut galopant (389.458.048 de lei la 30.06.2015), iar colosul industrial este încolţit de zeci de furnizori neplătiţi. Ba chiar, pe la CEH SA şi-au făcut drum şi procurorii anticorupţie de la Alba Iulia.

Cu cuţitul la gât, dl. Nistor începe să mimeze preocuparea. Prima dovadă clară de amnezie este că – în recentele sale luări publice de poziţie – dl. Nistor a uitat că tripleta de aur Alic – Andronache – Niculescu, în colaborare directă cu Maria Ciobanu, directorul financiar de la acea vreme, se face vinovată de insolvenţa iminentă a industriei hunedorene. Vineri, într-o declaraţie politică, dl. Nistor se arăta nedormit de preocuparea pentru soarta a “circa 6.800 de mineri” din judeţul Hunedoara. Dacă se referea cumva la angajaţii CEH SA, dl. Nistor ar face bine să afle că la societatea amintită se mai pontează doar 6.312 persoane (cu tot cu cumetri, fufe, naşi, pile şi alţi angajaţi care trebuie “să câştigă şi ei o pâine”). Nici dacă i-ar fi pus în calcul şi pe angajaţii de la neviabile, deputatul comunal n-ar fi putut ajunge la cifra de 6.800. Ci, în mod evident, ar fi depăşit-o. Mai pe şleau: fiind total dezinteresat, deputatul care susţine mai nou că el reprezintă întreg judeţul Hunedoara, nu doar colegiul care l-a propulsat în parlament, habar nu are câţi mineri mai prestează, la concret, în acest judeţ.

Deşi, după cum chiar dumnealui se scuza, treaba cu interpelările parlamentare ar fi atributul celor din Opoziţie, dl. Nistor a depus luna aceasta nu una, nu două, ci fix trei interpelări pe tema situaţiei CEH SA. Una dintre ele vizează contractul CEH SA cu chinezii de la CNEEC. Nistor îi reproşează ministrului de resort că a ignorat o hotărâre a Consiliului de Administraţie al CEH SA din luna februarie a.c., prin care era avizată încheierea unui act adiţional la respectivul contract. Întrebarea este: unde a fost şi ce a păzit Nistor din luna februarie a.c. şi până în prezent? Dacă ar fost şi este realmente preocupat de soarta mineritului, ar fi avut o atitudine publică în tot acest timp, nu doar în septembrie (când PSD a scăpat definitiv controlul CEH SA în favoarea ALDE). Acelaşi domn Nistor mai uită ceva: bunul său amic, ex-directorul general Niculescu, a ţinut contractul cu chinezii la secret. Subsemnatul a fost cel care, în urma unui proces derulat la Tribunalul Hunedoara, a reuşit publicarea integrală a acestuia (caracterul public al documentului fiind reconfirmat prin Hotărârea nr. 662 din 16 iunie 2015 – dosar 6378/97/2014 – a Tribunalului Hunedoara, care admitea acţiunea în contencios formulată de subsemnatul).

Harnic nevoie mare, Nistor cere ministrului date referitoare la şansele de redresare a CEH SA şi programul de restructurare, reorganizare şi eficientizare a societăţii amintite. Superb. Oamenii lui Nistor (Alic, Andronache, Niculescu) au hăcuit purceaua şi au lăsat-o moartă în coteţ, iar Nistor îi cere acum socoteală lui Gerea de parcă nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu îi miroase.
Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii