Vizită europarlamentară. Turul investitorilor din România, în județul Hunedoara

Vizită europarlamentară. Turul investitorilor din România, în județul Hunedoara

Timp de citire: un minut

Vicepreședintele Comisiei pentru bugete a Parlamentului European, europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan (PMP), s-a aflat joi în județul Hunedoara, în cadrul proiectului „Turul investitorilor din România”.

Ar fi bine, dacă nu ar fi rău

Acest proiect cuprinde vizite ale europarlamentarului la marii investitori străini și români din țară cu scopul de a afla cu ce provocări se confruntă principalii actori din sectorul privat din România.

În județul Hunedoara, eurodeputatul Siegfried Mureșan a vizitat compania ArcelorMittal și Întreprinderea de Construcții Siderurgice Hunedoara (ICSH) din municipiul Hunedoara.

„Companiile pe care le-am vizitat astăzi (joi, n.r.) în Hunedoara au în plan să-și crească producția, nu să o reducă. Intenția lor este să-și dezvolte capacitățile în regiune și să creeze locuri de muncă în continuare”, a declarat deputatul european după vizitele din Hunedoara.

Nu sunt muncitori calificați

„La fel ca în restul județelor unde am avut întâlniri cu investitorii, și aici mi s-a spus că printre problemele cu care aceștia se confruntă se numără lipsa muncitorilor calificați și o infrastructură rutieră și feroviară slab dezvoltate. Am promis că voi ajuta cu informații toate companiile în privința accesării fondurilor europene”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Mihaela PETROȘAN

Prima ediție a proiectului „Turul investitorilor din România”, inițiat de eurodeputatul Siegfried Mureșan, se desfășoară în perioada 24-28 august 2015 și cuprinde vizite ale eurodeputatului român la sedii și fabrici a nouă mari companii din județele Brașov și Mureș (24 august), Alba (25 august), Cluj (26 august), Hunedoara (27 august) și Timiș (28 august).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii