Vetuța Stănescu (PNL), printre cei mai performanți parlamentari. Luptă la baionetă cu...

Vetuța Stănescu (PNL), printre cei mai performanți parlamentari. Luptă la baionetă cu ministrul Sănătății pentru Spitalul Județean de Urgență 

Timp de citire: 3 minute

Vetuța Stănescu, lider al organizației județene PNL și deputat de Hunedoara, rămâne unul dintre cei mai activi parlamentari. Dovadă stă sinteza activității sale parlamentare, cifrele dovedind faptul că, de la o lună la alta, deputatul hunedorean și-a intensificat demersurile în sprijinul comunităților pe care le reprezintă în legislativ. 

Stănescu a uzat și uzează de toate mijloacele aflate la dispoziția unui parlamentar. A avut 22 de luări de cuvânt în plen (dintre care 13 declarații politice), a depus în scris 85 de declarații politice, a inițiat 163 de propuneri legislative (58 dintre acestea fiind deja promulgate legi), a inițiat două proiecte de hotărâre și a adresat către diverse instituții centrale un număr de 41 de întrebări și interpelări. Vetuța Stănescu se “bate” de la egal la egal cu cei mai activi parlamentari din România, evoluând în liga mare. 

De precizat că Vetuța Stănescu este și vicelider al grupului parlamentar al Partidului Național Liberal din Camera Deputaților, fiind membru în Comisia pentru administrație și publică și amenajarea teritoriului și Comisia pentru sănătate și familie. 

Recent, Vetuța Stănescu l-a interpelat pe Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, cu privire la sumele investite în reparațiile capitale de la Spitalul Județean de Urgență Hunedoara – Deva, susținerea financiară de la Ministerul Sănătății (prin Programul Sănătate sau alte mecanisme de finanțare) pentru construcția de noi unități spitalicești, dar și referitor la alocările de fonduri de la bugetul Ministerului Sănătății pentru alte spitale județene din țară. 

Cu o experiență relevantă în domeniu, Vetuța Stănescu chiar știe să aducă în discuție teme relevante, actuale, în domeniul Sănătății. Punctual, a cerut ministrului Sănătății precizări ca urmare a achiziției unui angiograf de către Spitalul Județean de Urgență (SJU) Hunedoara – Deva. Chestiunea este de un larg interes deoarece SJU nu are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara pentru decontarea serviciilor de cardiologie intervențională (coronarografii și angioplastii coronariene cu stent farmacologic activ, cateterism cardiac sau implantări de sondă temporară de stimulare cardiacă).

Intervenția scrisă a deputatului are scopul de a lămuri modul în care SJU suportă cheltuielile ocazionate de aceste servicii medicale, precum și cuantumul acestora. 

Plecând de la faptul că achiziția angiografului s-a făcut cu fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, având rolul de a asigura accesibilitatea pacienților cu afecțiuni cardiologice severe din județ la servicii medicale de specialitate în proximitate, deputatul Stănescu consideră că Ministerul Sănătății are obligația de a urmări eficiența acestei investiții pentru pacienți (întrucât, așa cum am arătat, SJU nu are contract pe această specializare cu CAS Hunedoara), cu toate că instituția sanitară menționată nu i se subordonează. 

Relevant va fi de văzut și câți pacienți au fost transferați de la SJU spre alte unități spitalicești în vederea diagnosticării și / sau tratării afecțiunilor coronariene cu toate că, așa cum am arătat, deși a achiziționat un angiograf, SJU nu are și contractul necesar pentru decontarea serviciilor medicale de cardiologie intervențională cu CAS Hunedoara. 

Chestiunile aduse în discuție de către Vetuța Stănescu nu sunt deloc comode șefilor din Sănătate. Deși prima sa întrebare pe temele anterior menționate datează din luna martie, răspunsurile așteptate de la ministrul Sănătății întârzie. Vetuța Stănescu a insistat și, printr-o nouă solicitare, i-a reamintit de la obraz ministrului Rafila că lămurirea chestiunilor legate de interesul pacienților din județul Hunedoara, și nu numai, necesită celeritate. 

 

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii